Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Kosttillskott med adaptogener? Så ger det dig balans i vardagen!

Kosttillskott med naturliga extrakt av växter och svampar som innehåller utvalda bioaktiva ämnen, det vill säga adaptogener, har blivit allt mer populärt. Hemply Balance var först i Europa med intimvårdsprodukter med CBD, och nu har de även tagit fram kosttillskott med adaptogener. Men hur funkar det egentligen? Och vem är produkterna bra för? Läkaren och gynekologen Hildur Hadenius guidar!

Den här artikeln är en annons och berör kosttillskott.
Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. 


Vad är egentligen adaptogener?

– Adaptogener är naturliga extrakt av växter, som till exempel örter eller svampar. Adaptogener innefattar elva olika växter – så som rosenrot, ashwagandha och schisandra. För att räknas som en adaptogen ska växten eller svampen ha en generell inverkan på kroppen vid olika typer av stressfaktorer, ha en återställande funktion och vara ofarlig för de normala biologiska processerna i kroppen.

Adaptogener stöttar kroppens egen förmåga att balansera sig själv och förbättrar kroppens förmåga att anpassa sig till olika påfrestningar och stress som du utsätts för i livet. Naturliga extrakt från växter har använts länge inom till exempel kinesisk medicin och Ayurveda (mångtusenårig indisk läkekonst). Nu sprids kunskapen och efterfrågan även i västvärlden.

Ordet kommer från det engelska ordet “adapt” som betyder just anpassa.

Vem är kosttillskott med adaptogener bra för?

– Adaptogener är för alla som vill hitta bättre balans, oavsett om det gäller mindre stress, bättre sömn eller mer energi. Är du dessutom en person som är trött på att  ha 15 olika burkar med olika kosttillskott så är produkter som innehåller olika adaptogener och vitaminer och mineraler mitt i prick! Med kosttillskott med adaptogener räcker det med en enda burk för att du ska få i dig allt du behöver. På så sätt slipper du krångla med en massa olika kapslar och tabletter varje dag.

Hemply Balance har tagit fram tre nya kosttillskott med adaptogener, berätta mer om innehållet och fördelarna!

Cloud Free – en naturlig energiboost

– Cloud Free innehåller sju olika adaptogener och växtextrakt för dig som vill ha en naturlig energiboost. Den innehåller bland annat adaptogenen Rosenrot, extrakt av Tulsi (helig basilika) och Brahmi (Bacopa Monnieri). Tips är att använd Cloud Free i början av dagen för att få energi till det du vill göra.

Just Breathe – om du känner dig stressad

– Just Breathe är för dig som ofta har fullt upp och behöver hitta sätt att varva ner. Om du känner dig stressad, kan den här sammansättningen av bland annat Ashwagandha, Shisandra (fjärilsranka) och vitamin B6 hjälpa dig till balans. Kanske för att känna mer närvaro i kroppen inför en ny dejt, eller bara för att landa efter en intensiv dag.

Night Train – för bättre sovrutiner

– Under ljusa sommarnätter och kanske särskilt under semestern kan det vara svårt att få återhämtning genom tillräcklig sömn. En kapsel av Night Train är ett enkelt sätt att få i dig åtta väl kombinerade adaptogener och näringsämnen för att stötta kroppens naturliga förmåga till bättre sömn.

Läkarens tips på hur du kan få mer balans i vardagen

1.

Mitt bästa kosttips är att tugga maten länge. Det gör din mage lugnare, och balanserar även nervsystemet.

2.

Prova att gå och lägga dig lite tidigare. Kanske passar det dig bättre än du trodde?

3.

Fyll på med njutning i det lilla i vardagen! Njutning är den bästa balansen mot stress. Duscha lite skönare, sitt en stund i solen eller kolla in våra sköna intimprodukter med CBD om du vill njuta mer i intima stunder.

Intimvårdsprodukter med CBD


Den här artikeln berör kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Publicerad:13 juni 2022

Artikeln är i samarbete med Hemply Balance.