✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept
Mat, recept & näring

Saffransbollar med vit choklad – går att göra veganska & raw

Tröttnat på lussebullar? Här är ett recept på saffransbollar med vit choklad med inspiration från Renée Voltaire – enkla att göra veganska och raw beroende på vilken choklad du väljer!

Ingredienser

1 dl smält kokossmör
2 dl vispbar kokosgrädde (30% fetthalt)
80 g vit choklad
1/4 påse saffran, ca 0,13g
Riven kokos att rulla bollarna i

Garant Ekologisk Riven Kokos 200 g
-5%
Eko

Garant

Ekologisk Riven Kokos 200 g

Finns i lager
27 kr 
Ord.pris 29 kr (-5%)Lägsta pris 26 kr 
Renée Voltaire Vispbar Kokosgrädde 400 ml
-20%
Eko

Renée Voltaire

Vispbar Kokosgrädde 400 ml

Finns i lager
33 kr 
Ord.pris 42 kr (-20%)Lägsta pris 37 kr (-11%)
Garant Saffran 0,5 g
-5%

Garant

Saffran 0,5 g

Finns i lager
18 kr 
Ord.pris 19 kr (-5%)Lägsta pris 17 kr 
iChoc White Vanilla Vegan 80g

iChoc

White Vanilla Vegan 80g

Få i lager
39 kr 

Så här gör du veganska och raw saffransbollar

1.

Koka upp en kastrull med lite vatten och ställ ner burken med kokossmör direkt i vattnet. Låt burken stå i vattnet tills innehållet är helt smält.

2.

Värm upp kokosgrädden och addera vit choklad och saffran.

3.

Tillsätt det smält kokossmöret till kokosgrädden. Blanda till en jämn smet.

4.

Häll över smeten i en bunke och låt stelna över natten i kylen.

5.

Forma små bollar och rulla i kokos. Njut direkt eller förvara i kylen!