✓ Alltid snabba leveranser
✓ Fri frakt vid recept
isApp=false
Mat, recept & näring

Saffransbollar med vit choklad – går att göra veganska & raw

Isabelle LindbladDigital redaktör
Publicerad:2022-12-09
Uppdaterad:2024-11-15

Tröttnat på lussebullar? Här är ett recept på saffransbollar med vit choklad med inspiration från Renée Voltaire – enkla att göra veganska och raw beroende på vilken choklad du väljer!

Ingredienser

1 dl smält kokossmör
2 dl vispbar kokosgrädde (30% fetthalt)
80 g vit choklad
1/4 påse saffran, ca 0,13g
Riven kokos att rulla bollarna i

Garant Saffran 0,5 g
Deal

Garant

Saffran 0,5 g

Finns i lager
17 kr 
Ord.pris 22 krLägsta pris 11 kr
Renée Voltaire Vispbar Kokosgrädde - Fetthalt 30% 400 ml EKO
Deal
Eko

Renée Voltaire

Vispbar Kokosgrädde - Fetthalt 30% 400 ml EKO

Finns i lager
46 kr 
Ord.pris 55 krLägsta pris 49 kr
Green Star Vegan vit choklad EKO 100 g
Deal
Eko

Green Star

Vegan vit choklad EKO 100 g

Finns i lager
37 kr 
Ord.pris 39 krLägsta pris 35 kr

Så här gör du veganska och raw saffransbollar

1.

Koka upp en kastrull med lite vatten och ställ ner burken med kokossmör direkt i vattnet. Låt burken stå i vattnet tills innehållet är helt smält.

2.

Värm upp kokosgrädden och addera vit choklad och saffran.

3.

Tillsätt det smält kokossmöret till kokosgrädden. Blanda till en jämn smet.

4.

Häll över smeten i en bunke och låt stelna över natten i kylen.

5.

Forma små bollar och rulla i kokos. Njut direkt eller förvara i kylen!