Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Magnesium – mineralen som påverkar både sömn och stress

Hur bra koll har du på magnesium? Du vet den mineralen som spelar roll för flera funktioner i kroppen. Som din sömn, hur hjärtat pumpar eller hur väl du pallar trycket i en stressad situation. Japp, allt det har faktiskt att göra med mängden magnesium i din kropp.

Här läser du allt om magnesium – hur du påverkas av det och symtomen för magnesiumbrist.

Den här artikeln är en annons och berör kosttillskott.
Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. 


Vad är magnesium? 

Magnesium är en mineral som är avgörande för flera av kroppens funktioner. Den hjälper bland annat till att hålla koll på blodtrycket, hålla skelettet starkt och att hjärtat slår som det ska.  

Mat som innehåller magnesium

Magnesium finns naturligt i baljväxter, bladgrönsaker, fullkornsprodukter, kött, fisk och skaldjur. Även dricksvatten är en viktig källa för magnesium!

Symtom på magnesiumbrist

Det är lite komplicerat att mäta mängden magnesium i kroppen. Bara 2% av magnesiumet finns nämligen i blodet. Resten är uppbundet i annan vävnad, som i benstommen till exempel. Men om du har magnesiumbrist är det bland annat de här symtomen du bör hålla koll på:

  • Du känner dig deprimerad eller mentalt trött
  • Du har högre puls än vanligt 
  • Dina muskler krampar 

Magnesium och sömn – varför hör det ihop?  

Magnesium reglerar signalsubstanserna som kommunicerar med hjärnans nervsystem. Vad har det med sömn att göra? Jo, rätt mängd magnesium i kroppen kan bidra till att lugna nervsystemet. Ett lugnt nervsystem gör det i sin tur lättare för kroppen att slappna av och somna.

Magnesium hjälper även till att bilda melatonin 

Magnesium spelar också en viss roll när det kommer till kroppens bildande av melatonin – det där hormonet som gör dig sömnig. Om du har svårt att sova kan det därför vara värt att testa kosttillskott med kombinationen melatonin, magnesium och zink

Såhär bidrar magnesium vid stress 

Kroppen förbrukar mer magnesium när du känner dig stressad. Magnesium reglerar nämligen mängden stresshormoner och kan på så sätt bidra till att du tål stress bättre. Att vara lite stressad ibland är inget att oroa sig över. Långvarig stress är däremot farligt och något du behöver få bukt med.

Kosttillskott med magnesium från BioSalma

För vissa räcker det att äta hälsosam och bra mat för att få i sig tillräckligt med magnesium. Andra behöver hjälpa kroppen lite på traven. Därför har BioSalma tagit fram ett kombinerat magnesiumtillskott för dig som vill få i dig extra magnesium, även en brustablett som underlättar för kroppen att ta upp magnesiumet.

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.


Den här artikeln berör kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Publicerad:12 november 2021

Artikeln är ett samarbete med BioSalma.