Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Hemligheten till en hy med glow – 3 steg är allt som behövs

Vill du ha en hud som är mjuk, len och strålar? Tja, något annat vore väl konstigt.

Grunden till den där rosiga lystern ligger i din hudvårdsrutin. Det behöver heller inte involvera 70 olika hudvårdsprodukter eller hudvårdssteg. Det handlar om att göra rätt saker för att hitta och förstärka din naturliga lyster (för nog finns den där alltid!).

Noga och bra rengöring, peeling någon gång i veckan och fuktgivande produkter så ska du se att ditt ansikte kommer skina som en sol.

Så här maxar du din lyster i 3 steg

1.

glow

Rengör din hud om vi alls ska snacka glow

Tips! ACO Pure Glow Renewing Daily Cleanser kan användas både till rengöring och enzymatisk peelingmask! Applicera ett lager på fuktig hud, vänta i 1 minut och skölj av med vatten.

Tvätta ditt ansikte morgon och kväll, inget slarv. Det är ingen vits att applicera produkter på ett ansikte som inte är rengjort. Som att skura ett golv som inte blivit dammsugat, ugh. 

2.

glow

Smörj din hud så närmar du dig glow

Tips! ACO Purifying Day Cream innehåller lystergivande C-vitamin och hyaluronsyra.

Lyster förutsätter att din hud är återfuktad. Det går liksom inte att förena torr och glow. Vid sidan av att använda dagkräm och nattkräm är det därför toppen att använda en fuktbooster, som ett serum eller ansiktsolja

Kom ihåg! Applicera dina hudvårdsprodukter efter konsistens, från tunn till tjock. Först serum, sen ansiktsolja och sist kräm. 

3.

glow

Peela din hud för att känna på glow på riktigt

'Tips! ACO Rebalancing Night Balm innehåller bland annat glycerin som är fuktibindande och papain som exfolierar.

Det tjatas mycket om syror i hudvårdsvärlden, och faktum är att det finns en viss poäng i det där. Genom att peela ansiktet tar du bort döda hudceller samtidigt som du ökar cellförnyelsen. Resultatet? Nyvunnen lyster. 

Prova dig fram mellan en exfoliering med korn, så kallad mekanisk peeling eller en kemisk peeling som jobbar med syror. BHA- och AHA-syra är dina bästa vänner när handlar om lyster. 

glow

Ingredienser och produkter för lysterjägaren 

BHA-syra

BHA (Beta hydroxy acid) är ett annat namn för salicylsyra och har en exfolierande effekt på din hud. BHA rengör och tar bort döda hudceller i det yttersta hudlagret. Med det, genast mjukare hy och mer lyster! 

BHA är oljelöslig och grym på att lösa upp talg, smuts och fett. Därför ser du ofta BHA i produkter som motverkar fet hy, akne eller problemhud i stort. 

AHA-syra

AHA (Alpha hydroxy acid) är en blandning av flera olika syror, vanligast är glykolsyra och mjölksyra. Även AHA exfolierar huden genom att avlägsna gamla hudceller i det yttersta hudlagret. Resultatet? Mer lyster och slätare hy.

AHA är vattenlöslig och används generellt i produkter som har ett fokus på att motverka torr hy, fina linjer och rynkor. 

Serum 

Ett serum går djupare in i huden än din dagkräm och nattkräm. Serum har nämligen en högre koncentration av aktiva ingredienser. Det banar väg för din ansiktskräm och gör den mer effektiv (eftersom ansiktskrämen kommer efter serumet!). 

Ett serum kan ha olika egenskaper, men jobbar ofta för att ge dig en jämnare hudton, lyster, stärka hudens barriär och motverka för tidigt åldrande. Helbra!

Ansiktsolja 

På samma sätt som ett serum, går ansiktsoljan djupare in i huden. Den hjälper till att tillföra näring, fukt och lyster i huden - verkligen låsa in den där fukten i huden. På så sätt håller du huden mjuk, lystrig och smidig. 

Ansiktsolja är ett komplement till ditt serum eller dagkräm. Om det behövs en smärre oljebomb kan du till och med använda den istället för dagkräm och nattkräm. Faktum är att såväl aknebenägen hy som torr hy ofta mår bra av att använda en näringsrik och skyddande ansiktsolja! 

Vid lystergivande produkter - använd solskydd!

Många lystergivande produkter innehåller syror. Så långt allt gott, men syror som BHA och AHA gör att din hy blir känsligare och att du lättare bränner dig. Därför är det extra viktigt att använda solskydd för ansiktet när du är utomhus. 

Av:Isabelle Lindblad, Digital redaktör, isabelle.lindblad@apohem.se
Publicerad:17 mars 2021

Artikeln är ett samarbete med ACO, en tungviktare inom svensk hudvård sedan 30-talet. ACO har något för alla hudtper, men deras serie "Pure Glow" är särskilt framtagen för att boosta hudens naturliga lyster.