Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

C-vitamin på huden? Därför är vitamin C bra i hudvård

Vitamin C är inte bara en vitamin du äter. Jakten på lyster och jämnare hudton har gjort vitamin C till en populär ingrediens inom hudvård. Det har kallats både mirakelvitamin och föryngrande superantioxidant. Men stämmer det?

Här läser du mer om C-vitamin och varför det är bra för både hälsan och huden!

Vad är vitamin C?

C-vitamin, eller askorbinsyra, är ett viktigt näringsämne som finns naturligt i frukt och grönt. Vitamin C stärker immunförsvaret och fungerar även anti-inflammatoriskt. 

Du får i dig vitamin C via maten du äter

Eftersom kroppen varken kan producera eller är särskilt bra på att lagra  C-vitamin, behöver du se till att få i dig det. Äter du bara hälsosamt och varierat får du förmodligen i dig tillräckligt med C-vitamin och andra vitaminer via det du äter. Gör du inte det, kan det vara bra att komplettera med kosttillskott som innehåller C-vitamin.

Är vitamin C bra för huden?

Anledningen till att C-vitamin är bra för huden och gärna adderas i hudvård, är för att det kan motverka skador som orsakas av föroreningar, skärmljus och solljus. Vitamin C har nämligen visat sig hämma fria radikaler som orsakar rynkor, ojämn hudton, minskad elasticitet och hudåldrande. 

Dessutom har C-vitamin en lätt cellförnyande effekt, vilket ger en jämnare, klarare hudton med lyster. Perfekt för ärr, pigmentfläckar och akne.

c-vitamin

Vitamin C i hudvård triggar kollagen

En annan bra grej med C-vitamin i hudvård är att det gynnar produktionen av proteinet kollagen som ger huden fyllighet, fasthet och spänst. I takt med åldern förlorar du nämligen kollagen, därför har C-vitamin tillsammans med kollagen blivit en favoritingrediens inom anti-aging. Tillsammans med solskydd för ansiktet får du ett bra skydd mot skador på huden. 


Kollagen – vad är hemligheten?


Välj inte vilken hudvård som helst med vitamin C

Den stora utmaningen inom hudvård har varit att göra det vattenlösliga C-vitaminet (L-askorbinsyra) så stabilt att det tar sig igenom hudlagret och gör nytta i huden. Om C-vitaminet förlorar sin positiva verkan kan det nämligen ombildas till en fri radikal med omvänd effekt på huden. Därför är det viktigt att använda krämer från vettiga och välkända tillverkare, som vet vad de pysslar med och håller kvaliteten. 

Använd hudkräm eller serum med vitamin C på morgonen

Du drar mest nytta av C-vitaminet i krämen om du använder den morgonen. På så sätt skyddar du mot alla yttre faktorer du får under dagen, som sol, skärmljus och luftföroreningar. 

Även om C-vitaminet skyddar huden mot solen, är det inte ett fullgott skydd. Använd solskydd för att undvika pigmentering. 

Förvara hudvård med vitamin C skyddat

Produkter som innehåller C-vitamin behöver skyddas mot solljus. Därför packas de också ofta i mörka flaskor. Se därför till att förvara dina krämer med vitamin C i ett mörkt svalt skåp eller allra helst kylskåpet!

c-vitamin

Hudvård för ansiktet med vitamin C

OZNaturals har naturlig hudvård med effektiva och aktiva ingredienser. De tror mycket på C-vitamin och har en unik kallpressad tillverkningsmetod för att ta fram det bästa ur vitaminet. De är också säkra på att C-vitamin i hudvård blir ännu mer kraftfullt när det används med andra antioxidanter. 

OZNaturals Vitamin C + AHA Facial Serum innehåller aktiva ingredienser som samverkar, däribland Vitamin C, växtbaserat AHA i form av glykolsyra och Vitamin E.

Ta hand om din dig och din hud. Använd bra produkter med C-vitamin som skyddar huden mot ytte påfrestningar. Och fyll på med citrusfrukter och bär som är rika på vitamin C. Allt för en frisk och hälsosam hud!

Publicerad:14 mars 2021

Artikeln är ett samarbete och har tagits fram tillsammans med våra vänner på Pure Habit. De är svenska distributörer av hudvård från OZNaturals, men också Terese & Soon och DERMA E.