Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Tim Latte: "Jag jagar vågor runtom i landet när vindarna blåser"

Surfsemester i Sverige? Javisst går det! Den professionella surfaren Tim Latte följer vinden i jakt på den perfekta vågen. Här tipsar han om de allra bästa surfspotsen både för nybörjare och erfarna surfare. Såklart också vad han alltid har med sig i ryggan när han surfar!

Namn:Tim Latte
Gör:Professionell surfare och sociala medier- konsult

Tim, hur och varför började du surfa? 

Havet och vattensport har varit en självklar del av mitt liv sen jag var liten. När jag var barn gjorde jag allt ifrån seglingssemestrar och hela somrar på Rödlöga, till tävlingssimning. Just surfing var något jag gled över till tack vare min pappas intresse till allt som har med vattensport att göra. Allt började en dag på stranden i Spanien 2004.

Vad är surfing för dig?

– Jag har surfat sen jag var tolv. Jag har tävlat världen över och medverkat i ett flertal VM och EM. Numera drar jag ut på äventyr och jagar vågor i kallare klimat. Jag engagerar mig också i kampen mot plast i våra hav.

tim latte

Hur har din surfsommar varit hittills?

Jag har spenderat min sommar på hemmaplan. Min bas är Stockholm och därifrån jagar jag vågor runtom i landet när vindarna blåser. Det blir med andra ord mycket köra bil och sova i tält denna sommar...

Vad är det bästa med att surfa i Sverige?

– Det bästa med att surfa i Sverige är att det är lite av en jakt efter vågor längs en ganska outforskad kust på vågor. Surfing har inte existerat så länge i Sverige, så de finns mycket nya vågor att upptäcka!

tim latte

Vart hittar man de bästa surfspotsen i Sverige?

Det bästa 'surfspotet' för att lära sig surfa i Sverige är Apelviken i Varberg. Där finns flera aktörer som håller kurser för nybörjare. Om du redan surfar, finns Torö för inbitna entusiaster.

Förutom att surfa  hur håller du dig aktiv i sommar?

Surfet är prio, det slukar rätt mycket av min sommar. Men camping och vandring är en stor del av surfing och min jakt på vågor.

tim latte

Vad har du alltid med dig när du surfar?

Jag packar alltid både Resorb och vattenflaska!

Tim utvecklar:

Att bibehålla vätskebalansen är oerhört viktigt när man är ute och rör på sig. Jag brukar surfa mellan 2-4 timmar på raken för att verkligen maximera min tid bland vågorna och då förlorar jag mycket vätska. Så att få i sig en vätskeersättning och mycket vatten är ett MÅSTE för att kunna prestera.

Publicerad:12 mars 2021