Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Maxinne Björk: “Sexualitet borde vara lika normalt att prata om som vädret!”

Du har säkert hört talas om medveten sexualitet. Inte? Då har du ännu en anledning att fortsätta läsa. Här tar du del av en intervju med den fantastiskt färgstarka, öppna och passionerade Maxinne Björk. Hon är förkämpen för kvinnlig sexualitet och kvinnohälsa med ett syfte i livet – att göra om, göra rätt när det gäller sexualundervisningen. Läs och inspireras!

Namn:Maxinne Björk
Gör:Jobbar inom medveten sexualitet för kvinnor, fotograf, skribent, innovativ kreatör. Influencer via @maxinnebjork

Ett lockigt yrväder med en enorm passion för att leva i det kreativa. Jobbar för att inspirera inom medveten sexualitet för kvinnor, håller även utbildande workshops och retreats.

Den här artikeln är en annons och berör kosttillskott.
Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. 

Artikeln är ett samarbete mellan Maxinne Björk, Elexir Pharma och oss på Apohem, förstås.


Maxinne, berätta mer om dig och det du gör

Jag kallar det jag gör för “medveten sexualitet” för kvinnor – jag jobbar varje dag för frågor som hur vi hittar tillbaka till kroppen, lär oss älska som vi är skapta, förstå oss själva på ett djupare plan och hur vi kan hitta kraften och modet att leva livet fullt ut. Jag vill bryta normer, stigman och normalisera alla tabun kring sexualitet. Jag brukar se det som att mitt syfte är att göra om, göra rätt när det gäller sexualundervisningen vi fick i skolan. Sexualitet borde bli något lika normalt och icke-skämmigt att prata om som vädret!

Vad är hälsa för dig?

– Hälsa för mig är något som omfattar allt. Allt fungerar som i ett inkluderande kretslopp, där alla delar är viktiga. Att göra det jag mår som bäst av. Äta det jag tycker är magiskt gott, men samtidigt är bra för min kropp. Det är att träna och röra på mig på ett sätt som jag vet att jag mår som bäst av. Ge mig själv tid att bara vara. En djupare kontakt mellan kropp, sinne, hjärta och intuition. 

Vad får dig att må bra?

– Jag yogar, mediterar, dansar, har ett djupt samliv med min partner, onanerar, är kreativ, äter bra och tar tid för mig själv när jag behöver det. Jag tänker på vad jag stoppar i mig, adderar mycket näring och nyttigheter, alltid olika beroende på var i världen jag befinner mig. Försöker att lyssna på kroppen vad jag behöver, men att njuta mycket är det viktigaste – vara glad och lycklig över här och nu.

maxinne

Hur håller du balansen i en stressig vardag?

– Idag lever många av oss uppe i huvudet, i våra tankar, i vår jakt på att lyckas, drivet framåt. Vi glömmer ofta bort hur viktigt det är att också vara i kroppen, i femininiteten, i dansen mellan det lekfulla skapandet. Det vet jag är avgörande för mitt mående, särskilt i tider av stress.

Du tänker mycket på vad du stoppar i dig, hur ser du på kosttillskott?

– Jag tror inte på att äta för många olika kosttillskott samtidigt, att äta bara för att äta. Jag tror det är viktigt att ha något slags inkännande förmåga eller vetskap om vad du har brist på. Det kan du också kolla upp via tester, hälsokoll, blodprov eller liknande. Jag har själv gjort flera tester och då fått bra riktlinjer på vad jag behöver addera i min kost. Men det som funkar för mig och jag verkligen vill tipsa om är:

1.

Vitamin B12

B-vitamin är viktigt, särskilt om du äter en vegetarisk eller vegansk kost. Jag får i alla fall i mig för lite B12 i min vardagliga kost och tar därför B12 från Elexir Pharma. B12 kan bidra till minskad trötthet och utmattning och stödjer normal energiomsättning, bildning av röda blodkroppar och immunsystem.

2.

Vegan D3

Jag blir enormt påverkad av höstens mörker i norden och därför är D-vitamin en av mina viktigaste go-to’s, då alltid Elexir Pharmas Vegan D3.

3.

Membra Femin Forte

Torra slemhinnor? Membra Femin Forte hjälper slemhinnorna när du känner dig torr i ögon, mun eller underliv. Det innehåller extraktet OTPI-7® från ekologiska havtornsbär rika på omega-7, samt A-vitamin och antioxidanter. Jag upplever att höstens torra luft gör allt lite mer torrt och ringrostigt, men förra vintern när jag åt dessa upplevde jag en himla stor förändring.

Membra Femin Forte Kosttillskott 120 st
-25%

Elexir Pharma

Membra Femin Forte Kosttillskott 120 st

149 kr 
Ord.pris 199 kr (-25%)Lägsta pris 137 kr 
Elexir Pharma WoHo! Women & Hormones 120 kapslar
-25%

Elexir Pharma

WoHo! Women & Hormones 120 kapslar

224 kr 
Ord.pris 299 kr (-25%)Lägsta pris 209 kr 
Elexir Pharma Vitamin B12 100 st
-25%

Elexir Pharma

Vitamin B12 100 st

119 kr 
Ord.pris 159 kr (-25%)Lägsta pris 97 kr 

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Du pratar mycket om att lära känna sin kropp, varför?

– Kroppens sätt att tala med oss är fantastisk. Istället för att döva eller jobba på symptomen, gå till botten med vad som orsakar det! Jag har till exempel mått enormt dåligt av stressad hud och allergier, som jag på senare dagar fått klart för mig inte hade så mycket med vad jag åt, utan att jag jobbade med något jag ogillade, stressade som en galning och inte tog tillräckligt med tid för mig själv. Att det mer hade med välbefinnande att göra, snarare än att jag inte tålde viss mat!

Maxinnes tips på frågor du borde ställa dig själv om din vardag och ditt mående om du mår dåligt (vad det än är!):

  • Mår jag bra med vad jag gör varje dag? 
  • Trivs jag i mitt liv just nu?
  • Stressar jag för mycket? 
  • Vad för förändringar behöver jag ta till för att må bättre? 

Hur påverkas du av din menscykel? 

– Jag har gjort en lång resa när det gäller min menstruation och menscykel. Redan i ung ålder, innan jag ens hade sex, blev jag satt på p-piller av min gynekolog för att minska min mensvärk. Jag hade mensvärk i mer än en vecka och blödde enormt mycket. Efter att ha studerat mycket om min menstruation, testat många alternativa vägar inom allt från kost till fritt blödande, har det gett mig ett nytt sätt att se på min kropp och menstruation. Idag har jag bara 2-3 dagars menstruation och mensvärk första dagen.


Expertens tips vid mycket mens och mensvärk


– Har du problem med PMS, värk och allt därtill, så skulle jag rekommendera att läsa på om Elexir Pharmas WOHO. Den reglerar hormonerna på ett naturligt sätt för att balansera runt och innan menstruation. Nu har jag haft min långa resa där jag lyckats reglera min cykel, men hade WOHO funnits när jag var tonåring hade jag verkligen velat testa den.


Så behandlar du själv din PMS


Är det någon aspekt inom kvinnohälsa som borde lyftas mer?

– Vår rätt till njutning. Utan att man ska bli dömd och bli kallad olika titlar. Vi är alla sexuella varelser med en otrolig kraft – vad vi väljer att göra med den är upp till oss själva. När jag är tillåter mig själv att leva fullt ut utan att tänka så mycket på vad normen eller omgivningen säger, då är jag drottningen av mitt eget liv. Förut när jag brydde mig om hur andra såg på mig, så begränsade det mig inte bara i min sexualitet utan också i mitt mående generellt. Sexuell hälsa och frigörelse behöver både normaliseras och få mer fokus!

maxinne

3 tips till alla kvinnor som vill må bättre

1.

Utbilda dig själv om din egen kropp

Allt det du inte fick lära dig i skolan eller på annat håll – öppna upp och utforska dig själv! Det är svårt att försöka bära och använda ett tempel utan att veta hur det fungerar. 

2.

Börja med någon aktivitet som hjälper dig komma i kontakt med din kropp

Hitta din kropp genom dans, något form av skapande som att måla eller göra något med dina händer eller en flow:ig yoga!

3.

Skapa en liten morgonritual för att komma i kontakt med dig själv på djupet

Känn in dig själv: Vad behöver jag i detta nu? Hur mår jag? Hur kan jag boosta mig med extra styrka för min dag? Och andas. Andas in i ditt inre, fyll ditt inre med energi. Andas till ditt hjärta. Andas till dina olika delar av kroppen. Andas ända ner i din vagina. Öppna upp!

Några avslutande ord, Maxinne?

– Våga! Sök! Undersök! Testa olika saker! Gå med i nya grupper! Ta några nya kursen! Utmana dig själv! Läs böcker! Lär dig mer om dig själv!


Elexir Pharma är kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Publicerad:15 mars 2021

Den här artikeln är en annons och ett samarbete med Elexir Pharma. Artikeln berör kosttillskott. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.