Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Check! Så blir du mer effektiv när du jobbar hemifrån

Just nu är det många företag som uppmanar sina medarbetare att jobba hemifrån för att förhindra smittspridning av Coronaviruset. Att jobba en dag hemma klarar de flesta, men månader är en helt annan utmaning. Hushållssysslorna har en tendens att pocka på uppmärksamheten efter ett tag, och nu när hela familjen riskerar att bli isolerade tillsammans kommer ytterligare distraktioner. Här är några knep som hjälper dig hålla din arbetsdag lika effektiv hemma som på kontoret. 

First things first – skapa ett hemmakontor

Att jobba från soffan är såå skönt. Men inte för produktiviteten och ryggens skull. Skapa en ordentlig och dedikerad arbetsplats hemma. Har du redan ett skrivbord – toppen! Har du inte det, rensa upp vid köksbordet och skapa ett hemmakontor där. Gör det redan dagen innan för att komma igång snabbt på morgonen.

Hoppa ur pyjamasen och starta arbetsdagen

Pyjamas och morgonrock i all ära, men det signalerar mer lördagsmorgon än jobb. För att komma igång och jobba (hitta fokus!), håll dig till dina vanliga morgonrutiner. Det vill säga – gå upp i tid, ät frukost och hoppa ur pyjamasen och in i vanliga kläder. Jobbredo!

Planering och struktur är A och O

Att det är svårt att hitta fokus hemma ibland är en allmän sanning. Det är som upplagt för att bli distraherad. Där finns ju allt som hjärnan kopplar till fritid och hushållsysslor snarare än arbete. Därför är risken överhängande att du fastnar framför TV:n eller börjar dra fram dammsugaren mitt i arbetsdagen. Samtidigt som arbetsuppgifterna hopar sig. 

För att det inte ska hända är planering din bästa vän. Skriv en to-do lista med saker du ska göra och checka av allt eftersom. Check på den!

Håll kortare avstämningar under dagen

För dig som är van att möta dina kollegor varje dag kan det kännas lite ensamt (ja, nästan tråkigt) att jobba hemifrån. Ett tips är därför att boka in kortare avstämningar under dagen. Till exempel i början och i slutet av dagen. Då kan ni checka av vad som ska göras, om du behöver hjälp eller stöttning med något, brainstorma och checka av vad ni hunnit med under dagen. Då kan du också känna dig färdig efter ni stämt av i slutet av dagen, för det finns faktiskt också en viss risk att du jobbar för mycket när jobb och fritid väl börjar flyta ihop. 

Sist men inte minst – låt dig själv pausa emellanåt

När du väl lyckats klä på dig, gå till hemmakontoret och planera dagen är det förvånansvärt lätt att glömma bort att pausa emellanåt. När tankarna börjar vandrar iväg och du får svårt att fokusera är det verkligen dags för paus. Lämna då skrivbordet och gör något annat en stund. Fyll på med energi: frisk luft, motion eller gör något kul med någon du bryr dig om en stund. Här är fler tips på som gör det lite härligare att vara hemma. 

Lycka till!

Av:Charlotta Ekblom, Social Media & Traffic Manager, charlotta.ekblom@apohem.se
Publicerad:10 mars 2021