Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Inga semesterplaner? Tips och aktiviteter för en helbra sommar

Äntligen! Sommaren är officiellt här, men det här året är det lite annorlunda för många av oss. Planer har lagts om eller ställts in. Hemester, svemester och staycation – oavsett vad du väljer att kalla det så vet vi på Apohem en sak  nämligen att det är vad vi gör det till! Därför vill vi på Apohem tillsammans med våra vänner tipsa om sånt vi gillar att göra sommartid, på platser som ligger varmt om hjärtat. 

Häng med, vet vi  det blir kul!

helbra sommar

Charlotte Arvered, Fastighetskonsult och löpare

Sommaren spenderar jag allra helst i Sverige, med eller utan reserestriktioner. Jag gillar aktiva somrar varför det har blivit en hel del vandring och löpning på Roslagsleden och Skåneleden, SUP i Hälsingland, ridning på Österlen, paddling runt Långholmen, yoga utomhus och cykling längs med Skåne-kusten. Den bästa sommaraktiviteten är mixen av allt detta och fördelen med den svenska sommaren är att det är så förbaskat vackert och möjligheterna är oändliga var än man befinner sig!

Charlottes bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Vandra eller spring i Sveriges natur, jag har utforskat både Roslagsleden och Skåneleden
 • Testa på att paddla SUP eller kajak
 • Ta med yogamattan ut
 • Upplev Österlen från hästryggen
 • Cykla längs med Skånes kust

aktiv sommar

Jessica Almenäs, Programledare

Är det något jag brinner för så är det att inspirera till träning och rörelse. På sommaren är det enklare än nånsin att röra på sig och träna. Det finns nästan inga trösklar! Jag börjar dagen med en morgon-PW på minst 45 minuter eller ett yogapass på verandan. Styrketräning blir det också nästan varje dag, antingen på utegymmet eller med hjälp av några få redskap hemma i trädgården. Och så springer jag mina #almenäsintervaller en gång i veckan.

Jessicas bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Börja dagen med en power-walk på minst 45 minuter
 • Njut av ett yoga-pass utomhus
 • Prioritera styrketräning även på sommaren, gärna på utegymmet eller i trädgården

aktiv sommar

Frida, Team Leader (& hudterapeut) på Apohem

Den här sommaren känns det extra viktigt för mig med avkoppling. Därför har jag och en kompis hyrt en stuga mitt ute i Bergslagens djupa skogar för att bara njuta. Vi andas frisk luft hela dagarna, tar långa promenader, paddlar kajak, njuter av våra tomma ”att göra-listor” och reflekterar över det här minst sagt annorlunda året.

Fridas bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Planera för avkoppling och återhämtning 
 • Ta långa promenader
 • Paddla kajak 
 • Meditera, gärna med en eterisk olja som du andas in innan du börjar.

aktiv sommar

Malou Peterson, Personlig tränare & influencer

Jag tröttnar aldrig på fjällsjöar! Det finns inget som slår ett bad i det friska och klara bergsvattnet. Att vara ute, vandra, springa, simma är det ultimata sättet att leva ett hälsosamt liv, åtminstone för mig!

Malous bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Njut av fjällvärlden även på sommaren
 • Promenera, vandra, spring, simma!

aktiv sommar

Isabelle, Digital redaktör på Apohem

Jag tränar mycket och gör det gärna utomhus på sommaren. På bilden ser du mig upptäcka Västerbottens inland och Europas längsta björkallé (!!) på två hjul med min bästis. Du förstår kanske varför jag behöver vätskeersättning och skrivit en artikel om att göra egen vätskeersättning!

Isabelles bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Träna utomhus
 • Upplev Sverige på cykel

aktiv sommar

Pischa Strindstedt, Personlig tränare & influencer

Sommar, sol & träning! Det är väl ändå livet? Denna sommar är annorlunda på många sätt och normalt sätt hade jag klämt in så mycket träning som möjligt när jag är ledig men istället ska jag köra en hel del "snällträning" och vara noga med återhämtningen.

Pischas bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Var noga med återhämtningen
 • Snällträna och ge kroppen lite extra vila under sommaren

Josefine Swärm, Influencer & löpcoach

Jag älskar löpning och för mig är sommaren en tid då jag ofta ger mig ut tidiga morgnar för att uppleva vår härliga natur. När jag är iväg på semester packar jag alltid med mig mina löparskor och utforskar nya platser springandes.

Pischas bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Ge dig ut tidigt på en löprunda
 • Packa alltid med löparskorna för att utforska nya platser springades

aktiv sommar

Tim Latte, Professionell surfare

Det här året bjuder på en sommar med små äventyr på hemmaplan. Jag vill spendera en stor del av min tid ute och uppleva vår vackra kust och natur. Har konstant varierat mina äventyr med de aktiviter som jag älskar mest för att hålla mig aktiv, allt från surf, bad till vandring och camping.

Tims bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Variera aktiviteterna för att hålla dig aktiv
 • Surf, bad, vandring och camping

aktiv sommar

Valerie Aflalo, Instagramkreatör

Sommaren är en tid att vila upp sig på, men också en tid att komma in i bra vanor. Att må bra är viktigt för mig och likaså att leva kravlöst i ett aktivt liv. Träning och hälsa vill jag ska vara lustfyllt och få mig att må bra, utan måsten. Därför vill jag göra aktiviteter som ger både mig själv och mina barn glädje som till exempel att paddla SUP eller gå på en skogspromenad. Att när solen gått ner gå en PW, göra ett yogapass eller jogga en runda med lugn musik i lurarna. Så vill jag att min sommar ska vara!

Valeries bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Padda SUP (passar för hela familjen!)
 • Gå en skogspromenad.
 • Gå en power walk när solen gått ner.
 • Göra ett yoga pass
 • Jogga en runda med lugn musik i lurarna.

aktiv sommar

Lotta, Social Media Manager på Apohem

Den här sommaren ska jag vara hemma i Stockholm. Det känns såklart tråkigt att semestern inte blir som planerat, samtidigt är Stockholm ju SÅ fint på sommaren! Det jag tycker är allra bäst med Stockholm på sommaren är att man kan bada typ överallt. Det är så otroligt renande och uppfriskande. Mitt favvoställe är helt klart Fredhällsklipporna och bryggan vid Marieberg, dit borde alla badsugna ta sig.

Lottas bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Bada runt om i vackra Stockholm – Fredhällsklipporna och bryggan vid Marieberg är riktiga smultronställen (men det stannar mellan oss!). 

aktiv sommar

Alice, Designer på Apohem

Jag älskar nog allt med den svenska sommaren och har lyxen att känna folk med landställen att följa med till för att rensa huvudet. Min bästa meditation är då att fixa, snickra, bära bråte eller "sekatöra" högt gräs. Att fokusera på att inte klippa av mig fingrarna gör mig tvungen att vara i nuet. Mitt tips i sommar är att hänga i den fina svenska naturen och hitta något kul projekt att fixa med.

Alice bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Fixa, snickra, bära bråte, sekatöra högt gräs eller något annat kul projekt du kan pyssla på med. Det får dig att stanna i nuet!

aktiv sommar

Josefin Dahlberg, Yogalärare & influencer

Den här sommaren vill jag uppmana er till att ha en aktiv sommar utomhus. Jag mår så bra av att yoga och meditera utomhus och att gå mina morgonpromenader och tycker verkligen ni ska haka på att ha en aktiv sommar, det ska jag ha!

Josefins bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Yoga och meditera utomhus
 • Gå på långa morgonpromenader

Julia, Kundtjänst på Apohem

För första gången har jag den här sommaren förstått att man inte behöver resa långt för att få uppleva naturens guldkorn! Vandring upp för Sonfjället i Härjedalen genom björntät skog och till Fettjeåfallet vid Klövsjö som är ett av Sveriges högsta vattenfall var två riktigt häftiga upplevelser. Det är en mäktig känsla att veta att vi har dessa platser precis runtomkring oss och inte behöver vi resa världen över för att uppleva makalös flora och fauna.

Julias bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Upplev naturen som finns nära dig
 • Vandring i Sonfjället i Härjedalen och till Fettjeåfallet vid Klövsjö
Publicerad:12 mars 2021