Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Ann Wilson: ”Dansen är mitt sätt att hämta kraft”

För Ann Wilson har det aldrig funnits något annat än dansen. Som 17-åring flyttade hon till London och bara några år senare tog hon sig till VM i Australien. Idag driver Ann Wilson fyra företag och är juryveteran i Let’s Dance.

Här berättar Ann om både hennes framgångar och motgångar – och vad som får henne att dansa vidare genom livet!

Namn:Ann Wilson
Bor:Råå, Helsingborg
Gör:Driver bland annat Ann Wilson Dance and Fitness Academy, är jurymedlem i Let’s Dance, föreläser och designar smycken.

Har sex svenska mästerskapstitlar, vunnit sju australiensiska mästerskap, flerfaldig finalist i både Europa- och världsmästerskap. Motto: Ha kul och njut av livet, sluta älta och sätt inte upp för höga förväntningar på dig själv!

Den här artikeln är en annons och berör kosttillskott.
Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. 


Ann fyller i...

Dans…. ger glädje, energi!
Hälsa...  är att hitta din balans!
Träning... är kraft!
Relationer... sprider värme.
Framtiden... ser jag på med nyfikenhet!
Åldersnoja...  hade jag runt 47-års ålder. Kroppen förändrades av klimakteriet. Min kroppsmedvetenhet gör att jag reagerar jag på alla små signaler. Idag tycker jag det är positivt med att åldras och är bara tacksam – jag gör ju det jag älskar!
Kroppen... är ett verktyg
Kärlek...  är fantastiskt
Stress... är inget farligt, man behöver bara hitta balans och harmoni även här.
Drömmer om... att ha ett eget tv-program där gäster bjuds in och berättar sina livshistorier!

När började du dansa, Ann?

– Min trygga barndom i fiskesamhället i Råå gjorde mig självsäker att satsa på dansen och vilja ge mig ut i världen. Redan som elvaåring började jag på dansskola i Helsingborg. I tonåren insåg jag sen att om jag skulle komma någonstans inom pardans, behövde jag söka mig utomlands. På hemmaplan fanns nämligen inga danspartners! 

Ann skrattar åt minnet och fortsätter:

– Knappt 17 år fyllda var jag redo att fånga världen och flyttade till London. Efter ett par år i dansens mecka, gick flyttlasset till Oslo där jag i sin tur knep en VM-plats i Australien.

Berätta om ett roligt dansminne

– När vi fick en VM-plats i Australien hade det det svenska danslandslaget inte råd att skicka oss. Jag och min partner behövde betala resan själva – och jag hade inte de pengarna! Sista dagen som vi kunde köpa flygbiljetterna kom plötsligt ett brev från norska myndigheterna med en skatteåterbetalning på exakt den summan som flygbiljetten kostade! Vi åkte genast till Australien.

– Det är också på den resan jag träffade min blivande make och danspartner i nästan två decennier, som också är pappa till min son...

Det låter som att det var menat. Tror du på ödet?

– Jag är övertygad om att det finns något utanför oss själva som tar oss i olika riktning. Det gäller bara att vara öppen och lyhörd. Som när jag och min danspartner var med i Danska Let´Dance och åkte ut efter en vecka. Det var skittråkigt, men hade inte det hänt, hade jag inte suttit i Let’s Dance-juryn!

Ann Wilson

Du har en lång danskarriär. Vilka lärdomar har du gjort hittills?

– När jag blev utbränd för några år sedan lärde jag mig ofantligt mycket om mig själv, särskilt som ledare och entreprenör. Jag började förstå att jag inte behövde göra allt själv och att jag kan släppa kontrollen. Jag är av uppfattningen att alla har ansvar för sina val och handlingar. Jag var själv ansvarig för att ha gått in i väggen, ingen annan. När något är tufft drar jag lärdom av det, jag ältar inte. Det klart att man behöver sörja en motgång, men det har alltid en tidsram.

Vad betyder dans för dig?

– Dansen har varit avgörande för att orka med motgångar och hämta kraft. Dansen är ett slags fysiskt språk och det fysiska språket har gjort att jag fått ur mig känslor och jobbiga saker på ett positivt sätt. Jag märkte det så tydligt när jag blev utmattad, då jag varken hade tid att träna eller dansa. Det gjorde att min hjärna gick på högvarv. Det fanns ingen balans mellan kropp och huvud.

Du har dansat hela livet. Hur tar du hand om din kropp?

– Vid 50-plus har jag märkt att kroppen beter sig annorlunda och behöver tas om hand på ett annat vis. Bindväven som håller ihop våra muskler blir mindre elastiska med åldern, men även psykisk stress och stillasittande påverkar bindväven negativt. Därför försöker jag stärka upp min kropp både inifrån och utifrån.

Ann nickar och lägger till:

– Jag äter till exempel GLYC kosttillskott som är för just lederna och rörligheten. Sen ägnar jag mig åt träning som stärker bindväven och rörligheten, jag har faktiskt ett träningsprogram med dans- och yogaövningar som hjälper bindväven hålla sig i form!

Varför dansa?

– Jag brukar säga att dans är äkta soul food. Det är en slags harmoni mellan musiken som kommer in och den fysiska rörelsen som knyter an till det. Dans utsöndrar också oxytocin som gör att vi blir mer stresståliga, får bättre koncentrationsförmåga och mer flow i kroppen.

Anns 3 bästa träningstips

1

Gör det du tycker är kul och försök få träningen att bli en del av din vardag!

2

Vid 35-års ålder – försök ha en allsidig träning genom att göra olika saker som att promenera, trädgårdsarbete, yoga eller cykla.

3

Efter 50 år behövs styrketräning för att bygga upp muskler, bli stark och orka mer.

När du dansar så mycket…. Hur äter du för att må bra?

Jag har alltid varit väldigt noggrann med vad jag äter. När jag började äta GLYC kosttillskott var det för att jag tror på att bygga upp kroppen inifrån. Senare fick jag också äran att vara ambassadör för dem. Jag tar numera GLYC Boost varje morgon för att behålla smidigheten i kroppen, och GLYC Active när jag tränat extra hårt och behöver snabb återhämtning. Allt för att jag ska kunna dansa hela livet!

Hej dansares kropp, hejdå stela leder med GLYC

GLYC har kosttillskott för ett rörligt liv. Tillskotten innehåller bland annat grönäpplad mussla som använts i urminnes tider för dess positiva egenskaper vid ledbesvär, inflammationer och smärta. Den näringsrika musslan kommer från Nya Zeelands kalla rena vatten och är rik på omega-3 fettsyror och naturliga glykosaminoglykaner (GAG) som fungerar som ett smörjmedel för lederna och ger flexibilitet, elasticitet och styrka. Något för dig som lever en aktiv livsstil, precis som Ann.

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.


GLYC är kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Publicerad:12 mars 2021

Den här artikeln är en annons och ett samarbete med Ann Wilson och Glyc. Artikeln berör kosttillskott. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.