Snabbt och smärtfritt direkt hem till dörren
Årets e-handlare 2023
Sjukdomar & besvär

Förkylningstider? Så förebygger du förkylning i sjuktider

Artikeln berör kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Artikeln berör även CE-märkta medicintekniska produkter, läs bruksanvisning noga före användning.

Kan man förebygga förkylning? Det sista du vill när höstens härliga dagar är här är att åka på en förkylning som sätter stopp för skogspromenader, svampplockning och mys under varma filtar. Här får du tips på hur du bäst förebygger en förkylning i höst – redan innan snuva, hosta och halsont slår till.

Finns det några tips för att förebygga förkylning?

1.Tvätta händerna för att förebygga förkylning

Det här är inga konstigheter för dig vid det här laget, men det är lätt att glömma bort att tvätta händerna regelbundet. Har du inte tillgång till tvål och vatten? Använd handsprit i stället! Att ha rena händer är ett smart drag om du vill förebygga förkylning.

 

2. Sov ordentligt och stressa inte

Brist på sömn och långvarig stress sänker immunförsvaret, så glöm inte att prioritera sömnen och ta det lugnt ibland för att förebygga förkylning.

3.Rör på dig för att förebygga förkylning

Viktigt att komma ihåg att självklart vila om förkylningen redan brutit ut.

4.Ät varierat

En varierad och näringsrik kost resulterar i ett starkare immunförsvar.

Vitaminer och mineraler för immunförsvaret 

Genom att äta varierad mat får du oftast i dig alla vitaminer och mineral som kroppen behöver. Men det finns också kosttillskott som kan användas som ett komplement. Här är några vitaminer och mineraler som som bidrar till immunförsvarets normala funktion:

Vad hjälper mot förkylning?

Ibland kommer tyvärr förkylningen ändå, och då är det bara att vänta ut den... Men du kan lindra symtomen tillfälligt. Det finns allt från nässpray som kan lindra symtom som nästäppa och snuva, till värktabletter som kan lindra vid feber. Annars är vila och vätska bra mot förkylning!

Kleenex Näsdukar balsam 8 st

Kleenex

Näsdukar balsam 8 st

Få i lager
20 kr 
Kleenex Näsdukar balsam 8 st
Bronwel Night Hostsirap 120 ml
Bisolduo Sugtabletter Citron & Eukalyptus 18 st
Bronwel Kids+Family Hostsirap För Familjen Vid Förkylning 240 ml
Renässans Nässpray plus 30 ml