Fri frakt över 299 kr och vid recept
Årets e-handlare 2023

Febernedsättande

Fått feber? Här hittar du receptfri febernedsättande medicin som kan dämpa febern om den känns besvärlig.

46 produkter
Pronaxen 250 mg, 20 st
Läkemedel

Pronaxen

250 mg, 20 st

Finns i lager
42 kr 
Du har tittat på 25 av 46 produkter
Visa fler

Febernedsättande

Fått feber? Receptfri febernedsättande medicin kan dämpa febern om den är besvärlig. Normalt sett ligger kroppstempen på ungefär 37 grader, men när den överstiger 38 grader brukar det räknas som feber. 

 

När ska man ta febernedsättande?

När du har en  infektion som spökar i kroppen reagerar immunförsvaret genom att höja kroppstemperaturen så att bakterier och virus inte kan föröka sig lika lätt – det är det som kallas feber. Därför behöver du inte alltid ta feberdämpande läkemedel om febern är lätt till måttlig. Men om febern känns besvärlig kan du ta receptfri febernedsättande medicin för att sänka den. 

 

Vilka tabletter ska man ta mot feber? 

Det finns olika sorters febernedsättande medicin. Till exempel receptfria läkemedel som innehåller paracetamol eller så kallade NSAID-läkemedel som till exempel kan innehålla ibuprofen, naproxen eller acetylsalicylsyra. Båda sorterna är feberdämpande. Men kom ihåg att din livssituation (till exempel ålder, graviditet, andra läkemedel och sjukdomar) kan påverka vilken typ av febernedsättande medicin du bör ta, därför är det alltid viktigt att läsa bipacksedeln noggrant innan användning. När det kommer till feber hos barn finns det särskilda riktlinjer. Fråga våra farmaceuter om du är osäker på feber hos barn.

 

Febernedsättande i olika beredningsformer

Idag finns dessutom receptfri febernedsättande medicin i många olika former. Till exempel sugtabletter, brustabletter, i flytande form, som suppositorier som förs in i rumpan och klassiska tabletter. Flytande febernedsättande kan till exempel vara ett bra alternativ för barn.


Och du, feber kommer sällan ensam. Passa på att fylla på med halstabletter, nässpray och allt annat som är skönt att ha i hemapoteket och lilla apoteket medan du är här.

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.