Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Sommarrea – Upp till 30% på nästan allt!

Hudvård och ingredienser att satsa på under sommaren – och undvika

Precis som du lägger undan ylletröjan och mössan på sommaren, behöver du lägga undan de feta oljorna och krämerna och satsa på lätta, fuktgivande produkter med hög solskyddsfaktor. Anpassa din hudvård efter säsong helt enkelt. Men är det något en ska kolla särskilt efter? Eller kanske till och med välja bort? Hudterapeuten guidar!

Hudvårdsprodukter på sommaren

På sommaren kan många uppleva att huden känns mer klibbig och oljig. Det beror till största del på att luftfuktigheten ökar, vilket kan göra så att huden ibland hamnar i obalans då vi som bor i Skandinavien har en hud som van vid mer torrare luft. Nu när högsommaren väntar runt hörnet är det därför en bra idé att se över ditt badrumsskåp och byta ut oljan mot mer lätta och fuktgivande produkter med hög SPF.

Fetare hy på sommaren?

Men solen kan även göra så att talgproduktionen ökar och många upplever då en fetare hud som ofta leder till plitor och akne. Vill du undvika det, satsa på en oljefri fuktkräm med hög SPF anpassat till just din hudtyp.

Solen och huden

Solen är både hudens kompis och största fiende. Några av fördelarna är värmen, den extra tillförseln av D-vitamin och även att många upplever en läkningsförbättring av eksem. Solen har även en baksida och kan ställa till allt från oönskade pigmenteringar, rynkor, försämrad hudbarriär och i värsta fall en ökad risk för hudcancer. Därför är det superviktigt att använda solskydd. Det är en billig investering på dig och ditt “hudkonto”.


Bästa solskydden enligt hudterapeuten


Vilka ingredienser ska jag spana efter i min hudvård på sommaren?

Hyaluronsyra

En uttorkad huds bästa vän året om, men extra bra på sommaren. Förser huden med fukt och stimulerar hudens egna fuktproduktion. Som ett glas vatten inifrån.


Niacinamide (B3)

Dämpar känslighet, lugnar, reparerar och skyddar huden.


C-vitamin

En antioxidant som ger lyster, skyddar och dämpar uppkomsten av oönskade pigmenteringar.


E-vitamin

En antioxidant som skyddar, reparerar och verkar anti-inflammatoriskt på huden.


Aloe Vera

Lugnar och reparerar en skadad hudbarriär. Ofta huvudingrediens i after sun-produkter

Vilka ingredienser ska jag undvika under sommaren?

AHA-syra

AHA-syra som mjölksyra och glykolsyra är ingredienser som jobbar kraftfullt exfolierande och gör huden extra känslig, reaktiv och tunn. I kombination med sol kan det innebära en större risk för bland annat pigmenteringar och irritationer, så därför är det klokt att plocka undan dina AHA-produkter under sommaren, och plocka fram till hösten istället.

Retinol (A-vitamin)

Precis som AHA-syror jobbar även retinol cellförnyande och exfolierande på huden, så spara din kur till hösten. Däremot erbjuder många professionella hudvårdsmärken idag substitut för retinolprodukter (så kallade derivat). Det vill säga att man plockat bort själva retinolet (A-vitaminen) ur produkten, och istället lagt in en ingrediens som jobbar snarlikt. Ett exempel är den växtbaserade medicinalörten “bakuchiol”, som snabbt blivit en favorit-ingrediens för de med känslig hud som ändå vill komma åt resultatet en A-vitamin kan ge.

Av:Frida Wallin, Hudterapeut
Publicerad:15 juni 2022