Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Angelica Svanström: “Jag älskar min kropp mer EFTER jag fött barn”

Hennes bästa mammahack är att “Slappna av och amma om du kan”. Fotar gör hon en hel del, tänk vackra mamma-barn-bilder som tar en på nostalgitrippar till sent 80-tal. 

Möt Angelica Svanström, känd under instanamnet @angelickpicture. Här berättar Angelica bland annat hur hennes syn på kvinnokroppen ändrats efter hon fött barn och hur hennes förlossning var.

Namn:Angelica Svanström
Bor:I ett underbart hus några mil söder om Stockholm med sambon Tom och dottern Lova
Gör:Fotograf och influencer

Angelica, hur var det att föda barn för dig?

Det var den värsta smärtan jag någonsin upplevt! Jag hade en tuff förlossning som pågick ett dygn. Jag gick upp runt 35 kilo och var höggravid sommaren 2018 när det var närmare 40 graders värme... Jag gick över tiden 10 dagar och väl inne på BB var orken knapp. Men ut kom hon efter många om och men. Och då var allt som bortblåst. Den häftigaste, mest omtumlande stunden i mitt liv.

Hon fortsätter och lägger skrattande till:

– Under förlossningen när det var som värst reflekterade jag inte ens över att jag bajsade små kluttar efter mig under de sista värkarna innan krystandet drog igång. Hur sjukt är det? Att man bajsar runt i ett rum bland massa människor? Hahah. Jag kände bara, det får kluttas hejvilt bara ungen kommer ut NU.

Hur var tiden efter förlossningen?

– Den bästa tiden någonsin, jag har aldrig varit så lycklig. Att jag hade lite ont mellan benen var en baggis jämfört med mina besvär som gravid.

angelica

Något jag inte visste om kroppen efter barn...

Jag var kanske inte så beredd på att tuttarna skulle börja hänga ner till backen!


Så tar du hand om dig efter förlossningen


Har din bild av kvinnokroppen ändrats sen du födde barn?

JA, definitivt! Jag kunde må dåligt över någon valk på magen innan jag blev gravid, nu kan jag inte bry mig mindre. Jag älskar min kropp mer än någonsin! Det enda som fattas är styrkan, den måste jag träna upp för så här svag som jag är idag är inte hållbart. Det känns som att varje del i kroppen värker efter alla timmars bärande på ungen och dålig sömn. Mitt mål inför nästa graviditet är en stark kropp!

angelica

Vad var det häftigaste under och efter förlossningen?

Att Lova kunde växa där inne, det låter så självklart när man pratar om en graviditet men när jag tittar på Lova känns det helt ofattbart att hon blev till inuti min kropp. Också att hon växt till sig av min bröstmjölk, så galet!

Vad vill du säga till de som har förlossningsrädsla?

– HUR ELÄNDIGT DET ÄN ÄR SÅ KAN VI FÖDA BARN!! Det är det mest naturliga i livet! Det är bara kööööra! Sätt på en bra låt, ha någon du älskar med dig så är smärtan över så fort du får det lilla livet på bröstet. Lyckan är brutal! Häftigt men förjävligt! Andas genom värkarna och slappna av. Spänn dig inte!!!

Hur gör du för att må helbra efter förlossningen?

– Jag har tagit en dag i taget, låtit allt få ta sin tid. Lyssnat på kroppen.

angelica

Något jag inte kan leva utan efter förlossningen… 

Det är mycket som händer i kroppen som man inte har en aning om innan man blir gravid, som grejen med mjölkstockning. Jag ammar Lova fortfarande och har gjort sedan hon föddes. Trots det fick jag mjölkstockning i vintras, som innebar en smärta utan dess like. Jag hade så ont i ena bröstet, det blev som en stor hård knöl och det gick så långt att jag fick feber. Därför är det viktigt att ha en bröstpump till hands om du inte ska amma på ett tag.

Angelica tillägger med undertryck:

Nu har jag ALLTID en bra bröstpump tillgänglig när jag är iväg en längre stund, för ammar man i hög takt så fylls de ganska snabbt. Då behöver det lättas på trycket när Lova inte är i närheten. Jag använder en handpump från Medela, den är GRYM! Verkligen en sak jag inte kan leva utan!

angelica

Angelicas tips om du får mjölkstockning: 

  1. Duscha varmt.
  2. Massera lätt ut mjölken. 
  3. Amma i varmt bad eller dusch för att förhindra stockningen och feber.
  4. Stressa inte upp dig, andas och ta hand om dig!

Bra-att-ha efter förlossningen

Medela Harmony Manuell Bröstpump
-20%

Medela

Harmony Manuell Bröstpump

239 kr 
Ord.pris 299 kr (-20%)
Medela Safe & Dry Amningsinlägg 30 st
-20%

Medela

Safe & Dry Amningsinlägg 30 st

39 kr 
Ord.pris 49 kr (-20%)
Medela Harmony Essentials Pack Manuell Bröstpump
-20%

Medela

Harmony Essentials Pack Manuell Bröstpump

412 kr 
Ord.pris 516 kr (-20%)Lägsta pris 490 kr (-16%)
Medela Vårtformare 2 st
-20%

Medela

Vårtformare 2 st

103 kr 
Ord.pris 129 kr (-20%)Lägsta pris 122 kr (-16%)
Publicerad:16 mars 2021