✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept
Familj

Nyfödd eller nappvägrare? Hitta bästa nappen för ditt barn

Artikeln är ett annonssamarbete med BIBS.

Letar du den bästa nappen för ditt barn? Kanske en rund, anatomisk eller en napp som liknar bröstet? Idag finns det massvis av olika nappar och det kan vara svårt att hitta rätt – oavsett om du har en nyfödd eller nappvägrare där hemma. Här får du hjälp att hitta den bästa nappen till din lilla guldklimp!

Vilken napp är bäst? 

Det korta svaret är: det beror på ditt barn! Alla bebisar och barn har nämligen olika preferenser, sugtekniker och munnar, därför finns det olika former på nappens sugdel. En nyfödd kan trivas bäst med en mjuk napp som liknar bröstet. Har du däremot en nappvägrare så kan lösningen vara att byta storlek eller form på nappen, så att den känns bättre i munnen. 

Tips! Testa gärna en napp som släpper ut luft när barnet suger, som BIBS nappar. När luften pressas ut formas nappen naturligt efter barnets mun och känns ännu skönare. Skölden (den hårda delen) på BIBS nappar är dessutom designad för att minimera kontakt med barnets känsliga hud kring näsa och mun. 

Olika nappar för olika barn – så väljer du

Rund napp som liknar bröstet

Den runda nappens sugdel liknar bröstet mest i storlek och form. Barnets tunga formar sig ungefär som under amning, där sidorna på tungan omsluter bröstvårtan. BIBS runda nappar finns i tre fina designs. 

BIBS Colour Latex Size 3 +18 Månader Vanilla/Dark Oak 2 st
-10%

BIBS

Colour Latex Size 3 +18 Månader Vanilla/Dark Oak 2 st

71 kr 
Ord.pris 79 kr (-10%)Lägsta pris 71 kr 
BIBS Colour Latex Size 3 +18 Månader Vanilla/Dark Oak 2 st
BIBS Colour Latex 6+ månader Size 2 Deep Space/Petrol 2 st
BIBS Boheme Latex 6+ månader Size 2 Blossom/Dusky Lilac 2 st
BIBS x Liberty De Lux Eloise Silicone Onesize Baby Blue Mix 2st
BIBS Boheme Latex 6+ månader Size 2 Woodchuck/Blush 2 st
BIBS x Liberty Colour Chamomile Lawn Latex Size 1 Violet Sky Mix 2st

Anatomisk napp med böjd topp

Den anatomiska nappen har en böjd topp formad efter barnets gom. Det gör att barnet suger på samma sätt som under amning, men eftersom toppen är vinklad behöver den lilla inte suga riktigt lika hårt som på en rund napp. BIBS anatomiska nappar finns med klassisk rund sköld eller fin fjärilsdesign. 

BIBS Couture Latex 6+ månader Size 2 Ivory/Sage 2 st
-10%

BIBS

Couture Latex 6+ månader Size 2 Ivory/Sage 2 st

98 kr 
Ord.pris 109 kr (-10%)Lägsta pris 98 kr 
BIBS Couture Latex 6+ månader Size 2 Ivory/Sage 2 st
BIBS Couture Silicone 0+ månader Size 1 Ivory/Sage 2 st
BIBS Colour Latex 0+ Månader Size 1 Anatomical Ivory/Sage 2 st
BIBS Colour Latex 0+ Månader Size 1 Anatomical Sand/Iron 2 st

Symmetrisk napp med droppform

Sist men inte minst, hur funkar en symmetrisk napp? Jo, den passar barn som inte suger så hårt. Den platta, droppformade nappen gör att barnets tunga kan ligga platt under och lätt trycka upp nappen i gommen. De symmetriska napparna från BIBS finns med extra bred sköld eller med rund sköld.

BIBS Supreme Latex 6+ månader Size 2 Vanilla/Dark Oak 2 st
-10%

BIBS

Supreme Latex 6+ månader Size 2 Vanilla/Dark Oak 2 st

98 kr 
Ord.pris 109 kr (-10%)Lägsta pris 98 kr 
BIBS Supreme Latex 6+ månader Size 2 Vanilla/Dark Oak 2 st
BIBS Infinity Silicone Symmetrical Size 1 Blossom/Dusky Lilac 2 st
BIBS Colour Latex 6+ Månader Size 2 Symmetrical Baby Blue/Petrol 2 st

Prova på-nappar 

Det kan vara svårt att veta vilken sorts napp ditt barn nappar på. Det gäller att prova sig fram! Ett tips är att testa en prova på-box med flera nappar i olika former och material. 

BIBS Try-it Collection 0+ månader Size 1 Ivory 4 st
-10%

BIBS

Try-it Collection 0+ månader Size 1 Ivory 4 st

161 kr 
Ord.pris 179 kr (-10%)Lägsta pris 161 kr 
BIBS Try-it Collection 0+ månader Size 1 Ivory 4 st
BIBS Try-it Collection 0+ månader Size 1 Sage 4 st

Nappar i silikon eller latex? 

Nu har du förhoppningsvis bättre koll på nappformen. Men materialet då? Här benar vi ut skillnaden mellan nappar i silikon och latex.

Nappar i silikon

Silikon är ett allergivänligt, lukt- och doftfritt och säkert material. Det är tåligt, tappar inte formen när barnet suger och tål hög temperatur. Ett tips är att lägga silikonnappar i mikron för att sterilisera dem. Hur enkelt?!

Nappar i latex

Latex är mjukt och elastiskt – lite som en bröstvårta! Det kallas även naturgummi då det är ett helt naturligt gummimaterial från heveaträdet. Materialet är tåligt (ett bra val om ditt barn börjar få tänder) men eftersom det är naturligt kan det också ändra form och färg allt eftersom. Du steriliserar napparna genom att skålla dom med hett vatten. 

Vilken nappstorlek passar ditt barn?

När du hittat rätt napp är sista steget att välja storlek. De flesta napparna kan användas från födseln, men eftersom en nyfödd har mindre mun än ett äldre barn passar oftast en liten nappstorlek bättre i början. Om du har en nappvägrare – testa att byta storlek. Det kan göra susen!

BIBS storleksguide för nappar

Storlek 1: 0+ månader

Storlek 2: 6+ månader 

Storlek 3: 18+ månader 

Onesize: 0-3 år.

Om BIBS

Med över 40 års erfarenhet i ryggen erbjuder BIBS fina och funktionella baby- och barnprodukter i högsta kvalitet. Deras ikoniska nappar har blivit storfavoriter hos både småttingar och vuxna tack vare deras funktionalitet, säkerhet och stilrena design. Idag finns napparna med alla typer av sugdelar, för att varje baby eller barn ska hitta en napp som känns bra i munnen. BIBS tror på personligt uttryck – de erbjuder ett brett utbud av färger och former för att ge alla barn en färgsprakande start i livet.