Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Hjälp! Hur tar jag hand om min bebis hud

Barns hud är tunnare och känsligare än vuxnas. Därför behöver den extra kärlek och omtanke. Det är också viktigt att välja produkter med omsorg. ACO har en mängd skonsamma hudvårdsprodukter för barn och många bra tips på hur du gör för att ta hand om ditt barns hud. 

Bada inte för ofta och använd skonsam duschtvål

För att inte torka ut den känsliga bebishuden är det bra att inte bada för ofta, helst inte mer än två gånger per vecka. Använd också alltid oparfymerade, vårdande och återfuktande produkter som tvättkräm eller olja när du badar ditt barn!

Tips! ACO Minicare Washlotion är en extra skonsam rengöring särskilt utvecklad för barn med mycket torr och känslig hud. Rengöringen har ett hudnära pH-värde och är fri från konserveringsmedel, färgämnen och parfym.

Åh nej, röd rumpa och utslag

Barn som har blöjor kan ibland få blöjutslag, alltså röda utslag på huden under blöjan. Utslagen beror på att det har varit varmt och fuktigt i blöjan eller att huden haft kontakt med kiss och bajs. Det är också vanligt med blöjutslag om ditt barn har diarré. Bara du tvättar, luftar och håller torrt så brukar utslagen gå över. Byt även blöja så fort som möjligt när ditt barn bajsat!

Tips! ACO Minicare Diaper Rash är en spray som lindrar och förebygger röda utslag från blöjor. Sprayen bildar ett skyddande lager på huden, lugnar och lindrar irriterad hud hos barn och har en återfuktande effekt hela dagen. Dessutom är den superenkel att använda och behöver inte smörjas ut! Helbra. 

aco barn

Mitt barn har SÅ torr hud, vad ska jag göra?

Alla barn får utslag, prickar eller någon slags förändring i huden ibland. Barneksem är en av dem och kan se ut på många olika sätt. Oftast är huden är mycket torr, knottrig och har rödprickiga utslag. 

3 viktiga hållpunkter för eksem

1.

Smörj ofta och mycket.

Det lindrar kli och klåda, samt hjälper huden bevara sitt naturliga skydd mot till exempel kläder som nöter, kemikalier och vatten. 

 

2.

Undvik att torka ut huden med för mycket bad och duschande.

När det väl är dags för dusch, välj en återfuktande tvättkräm eller duscholja för torr och känslig barnhud.

 

3.

Välj alltid oparfymerat (till exempel på tvålar och tvättmedel).

Tips! Minicare kräm är en hudkräm som behandlar hudbesvär kopplade till mycket torr hud, som eksem hos barn. Den innehåller 60% fett och 5% glycerol och är därför både skyddande och återfuktande. Smörj med den två gånger om dagen, och efter bad. 

 

Publicerad:25 mars 2021

Artikeln är ett samarbete och har tagits fram tillsammans med våra vänner på ACO.