Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Sportlov och noll idéer? 3 tips på aktiviteter för sportlovet

Vecka 7–10 är det sportlov. Har du förberett några roliga aktiviteter än? Inte? Ta’t lugnt. Här hittar du 3 tips på sportlovsaktiviteter att göra både inne och ute. Aktiviteterna innehåller både pyssel, rörelse och frisk luft. Perfekt för såväl stora som små sportlovsfirare.

Varför sportlov?

Sportlovet är en svensk tradition som sträcker sig tillbaka till andra världskriget. Då stängdes skolorna en vecka för att spara pengar genom minskad bränsleförbrukning. Men idag handlar sportlovet om att barn ska aktiveras och få motion.

När är sportlovet?

Sportlovsveckorna ligger mellan veckorna 7–10. När det är er tur beror på var i Sverige ni bor.

3 tips på aktiviteter under sportlovet

1

sportlov

Vågar ni vinterbada?

Att hacka hål i isen och ta sig ett dopp är en trend som blivit allt vanligare runt om i Sverige. Har du vågat testa än? Om inte, kanske det är en kul utmaning för både dig och ditt barn under sportlovet. Här är ett par grejer ni kan tänka på innan ni kliver ner i det kalla vattnet: 

  • Bada inte ensamma. Prata gärna ihop er med fler som är nyfikna på vinterbad och gör det tillsammans.
  • Packa badskor, mössa och kläder som både är varma och lätta att dra på.
  • Ta med något att stå på när ni byter om så undviker ni kalla fossingar ovanför vattnet.
  • Packa fikakorgen med en termos varm dryck. Som choklad eller te. Det kommer vara ett ljuvligt (eller snarare välbehövligt) avslut på en iskall aktivitet.

Tips! Gör din egen varm choklad. Allt som behövs är en kopp valfri mjölkdryck, 2 tsk kakao och 2 tsk honung. Rör ihop och värm i en kastrull på spisen. 

2

sportlov

Laga mat utomhus 

Var du också en av dom som hittade stormköket under granen i fjol? Sportlovet är ett perfekt tillfälle att använda det. Ta med familjen ut i skogen eller närmaste friluftsområde och laga mat. Antingen från grunden eller värm en färdig soppa. Allt smakar godare ute i det fria! 

Har du inget stormkök? En korvgrillning fungerar lika bra. I friluftsområden runt om i hela Sverige finns färdiga grillplatser och vindskydd ni kan använda – leta upp ett nära er och ta er ut!

3

sportlov

Utmana varandra i en hinderbana

Gå ut till närmaste park eller skog. Utse en av er som bestämmer en bana. Utmana sen varandra i vem som klarar av att genomföra banan snabbast. 

Tips! En hinderbana går minst lika bra att genomföra inomhus. Utmana er i att inte nudda golv – fram med böcker, stolar, mattor, kuddar och lek loss i olika vägar på banan.

Av:Elin Storäng, Skribent
Publicerad:15 mars 2021