Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Höstlov med barnen? 3 tips på aktiviteter som funkar hemma

Höstlovet är alltid vecka 44 i hela Sverige. Och det kan som bekant lika gärna vara regn och rusk, som soliga och krispiga höstdagar. Här är tips på aktiviteter du kan göra både hemma eller om ni är iväg – ute som inne.

Varför höstlov? 

Förr var det "potatislov" vid denna tidpunkt i Sverige, så att skolbarnen kunde vara hemma och hjälpa till med att ta upp potatis. Idag innebär höstlovet mindre potatis, och mer roliga aktiviteter med hela familjen.

När är höstlovet 2021? 

Höstlovet är alltid vecka 44 (26 oktober–1 november), i hela Sverige.

höstlov aktiviteter

3 tips på aktiviteter under höstlovet

1

Spela aktivitetsbingo på höstlovet

Låt ditt barn pyssla fram en spelplan med 3x3 rutor. Fyll varje ruta med saker att se och göra utomhus. Till exempel leka kull, hoppa hage, leka kurragömma, se en fågel, samla 10 stenar, bygga en barkbåt eller hitta en gran. Låt ditt barns fantasi flöda fritt. När spelplanen är klar är det dags att ge er ut och kryssa. Glöm inte ropa BINGO när en rad är ifylld!

2

Dåligt väder? Kirra en hemmabio!

Visst finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder… Men ibland är det mysigt att få stanna inne om vädret inte är på topp. Det går att göra en aktivitet av det med – vad sägs om en hemmabio? Låt ditt barn pyssla fram både biobiljetter och sittplatser till er framför tvn. Tillsammans kan ni sen förbereda mellanmål, snacks eller godis som serveras till filmen. Bananplättar eller morotsstavar att dippa är till exempel smaskiga snacks i biomörkret!

3

Gör en skattjakt höstlovet till ära

Utmana barnen, hela grannområdet eller familjekompisarna. Vad ni gömmer är upp till er, kanske godis och snacks i sann Halloweenanda? Barnböcker? Pysselgrejer? Kakor och kex? Låtsasormar? Bästa av allt, det funkar lika bra ute som inne!

Av:Isabelle Lindblad, Digital redaktör, isabelle.lindblad@apohem.se
Publicerad:26 oktober 2021
Källor:Loppi