Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Elsa Ekman: "Jag har bara inte kunnat se mig med gravidmage"

Influencern, konstnären och poddaren Elsa Ekman väntar bebis. Att hon var gravid insåg hon på träningen, när brösten ömmade och PT:n skämtade om att hon kanske var gravid. Något hon såklart gick ut med både på sin färgsprakande Instagram elsaekman och i huvudet-på-spiken-podden “Det skaver”.

Här delar Elsa hennes upplevelse av graviditeten och hur hon mår “som en jävla pingla!”.

Namn:Elsa Ekman
Bor: Med pojkvännen Sami Tahir
Gör:Konstnär, influencer under elsaekman, samt driver podden ”Det skaver” med Nadia Kandil och Cassandra Klatzkow.

Du är gravid med ditt första barn, är det som du trodde?

– Jag har faktiskt aldrig kunnat se mig själv med gravidmage. Inte för att jag inte velat ha barn , jag har bara inte haft en klar bild av det framför mig. Så jag hade inte tänkt så mycket kring hur det skulle kännas om jag ska vara ärlig.

Elsa ser tankfull ut och tillägger:

Jag trodde nog det skulle kännas mer. Att det skulle vara konstigt och annorlunda, men det känns helt och hållet naturligt. Som att jag gjort detta förr nästan. Klyschigt va!? Sparkarna känns lika coolt och mysigt som jag trodde. Att behöva springa och kissa oftare känns som jag trodde, haha.

Hur känner du inför förlossningen?

– Jag har fascinerats av förlossningar sedan jag var liten. Jag har många kvinnor i min släkt och ett språk som är väldigt fritt. Så jag har veeerkligen inte blivit besparad på detaljer, om man säger så. Min mamma har fött sex barn och min syster väntar sitt fjärde. Om det är något jag förstått så är det att ingen förlossning är lik den andra.

Elsa ler och konstaterar ivrigt:

– En sak är säker, jag LÄNGTAR! Fy fan vad spännande det ska bli att föda barn. Så pirrigt, så sjukt, så mäktigt, så läskigt, så magiskt och så vackert.

elsa ekman

Hur känns det och hur mår du i din graviditet?

Jag är i vecka 23+ och det är först nu jag börjar känna av min graviditet ordentligt. Förutom sparkar då, som jag kände rätt tidigt. Jag har inte mått illa en enda sekund, inte känt av den där extrema tröttheten folk pratar om och inte haft några cravings. Min första craving fick jag för några dagar sedan, vattenmelon! Nu vill jag ha det till frukost, lunch och middag, tack på förhand... Foglossningen är på G, annars mår jag som en jävla pingla!

Något du inte visste innan du blev gravid...

– Jag har ju som sagt inte varit svältfödd på gravid-info, med tanke på att jag kommer från en stor familj med många kvinnor. Men en sak jag inte hade koll på är hur gasig man blir i magen!? Eller är det bara jag haha? Varför har ingen berättat det för mig? Tur att jag har en sån förstående partner!

elsa ekman

Vad är det häftigaste med att vara gravid?

– Hur coolt är det att kroppen anpassar sig så mycket!? Jag har alltid varit en sjusovare, sovmorgon är det bästa jag vet. Alltid tänkt 'oj det där kommer bli problem för mig om jag skaffar barn'. Men nu när jag är gravid, vaknar jag jämt tidigt och känner mig utvilad!? Sjukt! Jag kanske borde vara försiktig med att säga det, känns som att jag kommer få äta upp det, haha!

Något du inte kan leva utan som gravid...

Jag har redan märkt att jag blivit lite svullen om fötterna... Undrar verkligen hur det kommer bli i sommar. Jag vägrar gå runt i skor som kommer kännas trånga och varma. Det kommer absolut bli sandaler varje dag och barfota i gräset. Fötterna blir ju lätt torra och jag VÄGRAR ha osexiga fötter i sommar!

elsa ekman

Elsa adderar bestämt: 

– Jag kommer faktiskt unna mig själv pedikyr oftare än vanligt och fortsätta smörja in dom med CCS FOOT PRO. Det är fossingarna värda. Helt ärligt, känns de redan lenare! Jag smörjer faktiskt in armbågarna med den också, varför inte liksom!?

Elsas överlevnadstips för gravida

Läsvärt om förlossning och bebislivet

Barnmorskan förklarar: Så ont gör det att föda barn

Så tar du hand om dig efter förlossningen

Angelica Svanström: “Jag älskar min kropp mer EFTER jag fött barn”

Publicerad:10 mars 2021