Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Den ultimata guiden till solskydd utifrån hudtyp och tillfälle

Oavsett om du planerar för en dag på stranden eller på stan ska du alltid ha solskydd nära till hands. Du utsätts nämligen för sol oftare än du tror – inte bara när du solar och badar. Därför ska du börja använda solskydd redan tidigt på våren. Men hur hög SPF? Vilket solskydd passar min hudtyp? Hur många olika solkrämer behöver jag egentligen? Här har du den ultimata guiden till solskydd för alla hudtyper och tillfällen.

Solskydd för normal eller torr hy

Har du normal eller torr hy vill du ha en solkräm som är snäll mot huden och återfuktar huden ända in på djupet. ACO Sun Face Cream är en intensivt återfuktande solkräm som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Dessutom går den in snabbt i huden och kladdar inte.

Visste du detta om solskydd...  

Även om många ansiktskrämer och smink faktiskt innehåller SPF idag, skyddar de bara ett kort tag. Ett regelrätt solskydd ger både ett bättre och längre skydd. 

Solskydd för fet eller kombinerad hy 

Solskydd behöver faktiskt inte vara feta och skapa en hinna över ansiktet. ACO Sun Face Mattifying Fluid är en solkräm som gör huden matt, förhindrar glansighet (du slipper blanka pannan!), motverkar uppkomsten av finnar och täpper inte igen porer. Aldrig mer solkräms-finnar!

Visste du detta om solskydd...  

UVA-strålar tränger även igenom glas! Därför är det viktigt att skydda dig mot solen – även när du sitter längre sträckor i bilen.

Solskydd för mogen hud

Mogen hy behöver återfuktning och bra skydd mot solen. ACO Sun Face Cream Anti Age har ett förhöjt UVA-skydd, samt vitamin C, E och Q10 som skyddar mot fria radikaler och hjälper till att förhindra rynkor och pigmenteringar.

Visste du detta om solskydd...  

Du kan ta reda på aktuellt UV-index, det vill säga hur stark solen är. SMHI visar UV-index för hela Sverige

Solskydd för extra känsliga 

Har du en väldigt solkänslig hud? Då behöver du en återfuktande solkräm som skyddar och lugnar huden. ACO Sun Intolerance Lotion SPF50 kan användas både på kroppen och i ansiktet och passar dig med solallergi eller soleksem. Solkrämen har nämligen ett utökat UVA-skydd och ger omedelbar, intensiv och långvarig återfuktning.

Visste du detta om solskydd...  

Solens strålar förstärks genom reflektion. Därför är det extra viktigt att ha en hög solskyddsfaktor och smörja ofta när du är på sjön eller ute i snön.

Solskydd för bebis och barn

Barn har känsligare hud än vuxna och behöver därför extra skydd mot solen. Alla produkter i ACO Sun Kids Active är snälla mot barns känsliga hud, men tål samtidigt lek och stoj både på land och i vatten. Japp, alla produkter är extra vatten- och sandresistenta!

Visste du detta om solskydd...  

Vissa läkemedel kan öka hudens känslighet för UV-strålning. Kontrollera därför bipacksedeln på dina mediciner innan du slänger dig på solstolen.

Benen behöver också solskydd  

Innan du ger dig ut är det viktigt att inte bara smörja in ansiktet, utan även kroppsdelar som inte täcks av kläder. ACO Sun Lotion SPF 30 skyddar bra och passar perfekt för större områden som ben, armar, axlar och händer.

Solskydd för hela kroppen

3 tillfällen som kräver högre SPF

1.

Stranden

En hög solskyddsfaktor (SPF) är viktigt på stranden – oavsett klarblå himmel eller envisa moln.

ACO Sun Lotion SPF 50 är en intensivt återfuktande solkräm som ger omedelbart skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Solskyddet absorberas snabbt, är extra vattenresistent och passar alla hudtyper – även känslig hud.

2.

Utomhusträningen

Tuffa träningspass kräver extra tuffa solskydd.

Oavsett om det är en löptur, hårt trädgårdsarbete eller träning i utegymmet – när du är ute och rör på dig krävs det ordentligt med solskydd till de delar av kroppen som inte täcks av kläder.

Sun Transparent Spray är en transparent och lättapplicerad solspray som absorberas snabbt. Den är också extra vatten- och svettresistent. Kom ihåg att skydda huvudet med en keps eller liknande!

3.

Sommarfirandet

Midsommarfirande, grillfester och kräftskivor…

Sommaren bjuder in till många tillfällen att fira i det gröna. Och oj, så lätt det är att glömma SPF när det är kubb, långbord och go stämning. ACO Sun Face Fluid SPF 50+ är solskyddsfaktorn som skyddar ansiktet lite längre och samtidigt hjälper till att hålla blank pannan borta. Och du, ACO Sun Protect Water SPF 25 sprayar du på snabbt och smidigt på kroppen!

Fler sätt att skydda dig mot solen 

  • Använd täckande kläder, dra på en keps eller hatt (solkläder till barn är ett hett tips)  
  • Skippa att vara i solen mellan klockan 11-15 när den är som starkast. 
  • Smörj utsatta områden ofta (näsan till exempel). 
Publicerad:19 april 2021

Artikeln har tagits fram tillsammans med våra vänner på ACO. De har flera olika solkrämer för olika behov och åldrar. Solprodukter med noga utvalda ingredienser och som skyddar effektivt mot solens strålar. Alla produkter inom ACO Sun är dessutom vattenresistenta, fria från parfym och färgämnen och så skonsamma att de passar känslig hud.