Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Håravfall? Styling, näring och hårvård som stärker håret

”Skönhet kommer inifrån” är ett känt talesätt. Och så är det faktiskt, är du lycklig och mår bra på insidan brukar det synas på utsidan. Det stämmer för det mesta – även för ditt hår.

Här kommer några tips för hur du får ett starkt hår – och hårmissarna som har motsatt effekt.

Den här artikeln är en annons och berör kosttillskott.
Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. 


Ge håret näring redan från hårroten

Hårets styrka börjar vid roten. Det innebär att du behöver tillföra näring till rötterna för att förbättra hårkvaliteten. Det du äter är A och O för att du ska få i dig de näringsämnen håret behöver för att växa och behålla sin kvalitet. I 9 av 10 fall mår håret bra av samma mat som resten av kroppen. Tänk allsidigt och mycket grönt!

I 9 av 10 fall mår håret bra av samma mat som resten av kroppen.

Varför använda kosttillskott för håret?

Slarvat med kosten? Ibland kan du behöva stärka ditt hår genom att komplettera din mat med kosttillskott. Allt för att få i dig de vitaminer och näringsämnen som du och ditt hår behöver. Börja i så fall med ett kosttillskott som innehåller en blandning av bra näringsämnen för håret.

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Original Silicea är Sveriges mest sålda skönhetskosttillskott för hår, hud och naglar. Silicea hjälper dig att bibehålla ett tjockt vackert hår och innehåller alla viktiga ämnen för håret – biotin, kisel och zink. Dessutom innehåller det selen och mangan som bidrar till att bibehålla frisk elastisk hud och starka naglar.

starkt hår

Tre viktiga vitaminer för håret

Vilka vitaminer du behöver äta mer av för att stärka ditt hår beror på din hårkvalitet och dina kostvanor. Här kommer tre vitaminer och näringsämnen att ha koll på:

1

Biotin

Biotin bidrar till att du lättare kan ta upp och få användning för de näringsämnen som finns i maten du äter. Biotin gör alltså att ditt hår enklare kan ta upp näring, och på så vis bidrar det till att håret blir mer välmående!

2

Zink

Zink är en mineral som spelar en viktig roll för att du ska bibehålla en normal hårväxt och för oljekörtlarna i din hårbotten. Zink bidrar också till att ditt immunsystem fungerar som det ska och till normal fertilitet.

3

Kisel

Kisel är ett grundämne som finns i hela din kropp och ansvarar för cellbyggande och celltillväxt. Kisel behövs för att hårsäckarna ska få tillgång till viktiga mineraler som gör att håret växer normalt.

Välj vårdande hårprodukter

Grundläggande hårvård kan göra stor skillnad för ditt hår. Det innebär dock inte att du behöver bränna halva månadslönen på schampo och balsam. Däremot är det viktigt att du utgår från det behov ditt hår har och din hårtyp när du väljer hårprodukter

Du behöver inte bränna halva månadslönen på schampo och balsam.

Tips! Precis som Siliceas kosttillskott innehåller Siliceas shampoo kisel och biotin som ger styrka, volym och glans. Dessutom är schampot skonsamt för hårbotten och motverkar håravfall. Använd Siliceas balsamspray direkt i handdukstorkat hår efter att du duschat, det är ett vårdande leave-in balsam som gör håret mjukt, starkt och lätt att kamma ut.

Hårprodukter som vårdar, återfuktar och ger näring

Stress leder till håravfall

Att tappa hår på grund av stress är vanligare än du tror. Om du upplever långvarig och intensiv stress går håret från tillväxtfas till vilofas snabbare än det annars skulle ha gjort. Därefter faller håret av och många hårstrån lossnar samtidigt, så kallat håravfall.

Vad ska du göra för att håret ska börja växa igen då? För att både du och ditt hår ska må bättre, är det viktigt att du tar reda på orsaken till din stress och göra hållbara förändringar för att minska stressen. Tänk långsiktigt!

Att tappa hår på grund av stress är vanligare än du tror.

Håret gillar inte stylingverktyg med värme

Att du ska vara försiktig när du använder plattång, locktång och hårfön har du säkert hört många gånger. Håret kan ta ordentlig skada och till och med börja smälta (!) om du ofta stylar håret med värme, i för höga temperaturer och/eller utan värmeskydd. Undvik det särskilt om du redan har skört hår. Ditt hår kommer genast bli mycket starkare.

Håret kan ta skada och till och med smälta om du ofta stylar håret med värme.

Tips för att inte slita på håret vid styling

  • Var försiktig när du använder stylingverktyg med värme.
  • Ha så låg temperatur som möjligt.
  • Använd alltid värmeskydd.


Silicea är kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Publicerad:07 oktober 2021

Den här artikeln är en annons och ett samarbete med Silicea. Artikeln berör kosttillskott. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Original Silicea är Sveriges mest sålda skönhetstillskott som ger dig näring inifrån för att bibehålla ett tjockt vackert hår, frisk elastisk hud och starka naglar. 2020 blev Original Siliceas skönhetsserie utsedd till folkets vinnare för bästa skönhetsprodukt på Stockholm Beauty Awards.