Fri frakt över 299 kr och vid recept
Årets e-handlare 2023
Sjukdomar & besvär

Hemapotek – allt du behöver ha i husets apotek

Artikeln berör CE-märkta medicintekniska produkter, receptfria läkemedel och kosttillskott. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln noga innan användning. Rekommenderad daglig dos för kosttillskott bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Dags att fylla på hemapoteket? När förkylningar härjar, magsjukan knackar på eller en liten fossing blöder – då finns det inget skönare än att vara förberedd. Men vad ska du ha i ditt husapotek egentligen? Här får du tips på allt du behöver i apoteket där hemma.

Förkylning – bra att ha i hemapoteket 

Däbbt i näsan? Halsont och hosta? Du vet aldrig när en förkylning hälsar på och det finns alltid risk att bacillerna smittar någon annan. Därför är det skönt att ha nässpray, halstabletter och annat som lindrar förkylningssymtom i hemapoteket, så att du kan kurera dig i lugn och ro. Och du, kom ihåg febertermometer och febernedsättande värktabletter ifall tempen stiger.

Har du koll på att… Det finns produkter som kan förebygga förkylning innan den bryter ut. Smart, eller hur?

Sårvård – bra att ha i hemapoteket

Aj, ett sår kan göra så ont… Att hålla såret rent är A och O för snabb läkning och för att minska risken för infektioner. Tvätta med sårtvätt, borsta bort smuts med en blöt kompress och låt sedan lufttorka innan du skyddar med plåster, kompress eller förband (beroende på hur stort såret är). Med ett första hjälpen-kit i husapoteket är du alltid redo när olyckan händer!

Mage – bra att ha i hemapoteket 

Bubblar det i magen? När magsjuka eller matförgiftning väl slår till är det inte ovanligt att bli sängliggande (eller att fastna på toaletten…). Det är med andra ord värt att vara förberedd! Här hittar du lindring för allt från diarré till förstoppning. Ett tips är att alltid ha vätskeersättning i hemapoteket, eftersom du förlorar mycket vätska om du kräks eller har diarré.

Allergi – bra att ha i hemapoteket

Attjo prosit! Näsan rinner och ögonen kliar… Att bli allergisk är inte ovanligt men kan vara riktigt besvärligt. Det är skönt att ha ögondroppar, nässpray och antihistamin i ditt husapotek, för att snabbt lindra besvären. Brukar du få klåda eller eksem? Se till att ha en kräm mot eksem och klåda hemma, eller ett kylbalsam som lindrar klådan.

Bett och stick – bra att ha i hemapoteket 

Sommar = sol, bad och barfota i gräset. Men också insektsbett och lömska fästingar. Se till att ha fästingplockare i ditt hemapotek, för att snabbt bli av med de oinbjudna gästerna. Om du har fått ett bett eller stick brukar det vara skönt att stryka på aloe vera eller en kräm som lindrar klådan eller smärtan.

Alltid bra att ha i ditt husapotek