✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept

Diarré & magsjuka

14 produkter

Diarré & magsjuka

Diarré kommer ofta plötsligt och oväntat. Orsaken till diarré är att tarmen av olika anledningar inte kan absorbera lika mycket vätska som normalt, vilket löser upp avföringen. Det kan till exempel röra sig om ett virus, bakterie eller parasit, och är särskilt vanligt i samband med magsjuka eller matförgiftning. Men det kan även orsakas av andra saker, som överkänslighet i tarmen, nya matvanor eller om du tar antibiotika. Du kan även drabbas av diarré vid gluten- eller laktosintolerans, då är det även vanligt med gaser i magen och att magen känns uppblåst. Oftast går diarré över av sig själv inom några dagar, men om besvären känns jobbiga finns det lindrig att få i form av receptfria läkemedel.

Kom ihåg! Eftersom kroppen förlorar mer vätska än normalt när du har diarré är det viktigt att se till att dricka ordentligt med vätska så att du inte drabbas av vätskebrist. En bra idé kan vara att dricka vätskeersättning då det även återställer kroppens saltbalans.

Vid svåra eller långvarig besvär, vänd dig direkt till vården.

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.