Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

K-Beauty: Så gör du den koreanska hudvårdsrutinen i 10 steg

När du hör Korea kanske K-pop är det första som dyker upp. Popmusik så dansvänlig att även den som helst hänger i baren har svårt att stå still. Men på senare år kanske du också har blivit bekant med begreppet K-Beauty. Hudvård från Korea som på kort tid blivit en självklar del av både Sverige och världens skönhetsmarknad.

Här får du läsa mer om K-Beauty och vad den koreanska hudvårdsrutinen i 10 steg gör för din hud. Allt förklarat genom K-beautyexperten Linn Weilar.

Namn:Linn Weilar
Gör:Skönhetsdistributör och K-beautyexpert

Vad är K-beauty? 

K-Beauty är hudvård och skönhet från Sydkorea. Hudvårdsprodukterna är vida kända för att innehålla innovativa och naturliga ingredienser, som snigelsekret och kol. Men vad som kanske framför allt kännetecknar K-Beauty är den omfattande hudvårdsrutinen i 10 steg som fokuserar på återfuktning, rengöring och anti-age. 

Hudvårdskulturen i Sydkorea är lika viktig för koreaner som det är för oss svenskar att borsta tänderna. Koreanerna är livrädda för rynkor – och då pratar vi både män och kvinnor.

Har du koll på att...

Under 2020 intog Sydkorea platsen som världens tredje största exportland av skönhetsprodukter. Toppar listan gör USA och Frankrike. 


J-beauty – fluga eller här för att stanna?


Naturliga ingredienser – nyckeln till K-beautys framgång i Sverige

I Sverige blev det för några år sedan allt viktigare att ta hand om sig själv och sin hud. Men vägen dit har blivit lika viktig som resultatet – många vill ha koll på vad deras skönhetsprodukter innehåller. Det är Linns spaning till varför K-beauty, med dess naturliga ingredienser och snabba resultat, blivit så poppis i Sverige:

Många vill numera veta vad de applicerar på huden och samtidigt försäkra sig om att det är rena ingredienser. Och det viktigaste av allt – att ingredienserna i krämerna verkligen gör skillnad!”

Snigelsekret en vanlig ingrediens inom K-Beauty

Det som är spännande med K-beauty är inte bara att de använder naturliga ingredienser, utan att de är innovativa med det. Snigelsekret är till exempel en vanlig, naturlig ingrediens som används inom K-Beauty. Ansiktskrämen från K-beautymärket MISSHA har så mycket som 70% snigelsekret! Det låter kanske udda, men faktum är att snigelsekret har en speciell förmåga att läka och förbättra huden. Ett hett tips för dig med pigmenterad hud och ärr från akne

k-beauty

K-Beautys hudvårdsrutin i 10 steg 

K-Beautys hudvårdsrutin handlar om att stegvis tillföra fukt, men också att möta de olika behoven som kan skilja sig i ansiktet, till exempel mellan kinderna och T-zonen. Så här gör du den koreanska hudvårdsrutinen:

1

Oljebaserad rengöring

2

Vattenbaserad rengöring

3

Exfoliering

4

Toner

5

Essence

6

Serum

7

Ansiktsmask

8

Ögonkräm

9

Ansiktskräm

10

Solskydd dagtid

Känns det mäktigt med K-beautys alla 10 steg?

Visst går det bra att göra K-beautyrutinen med färre steg, men det kan vara värt att prova göra rutinen fullt ut för att se hur huden mår. Men om det är något du ska prioritera är det ändå rengöringen. Det finns en anledning till att K-beauty använder både oljebaserad och vattenbaserad ansiktsrengöring:

Utan rengöringen blir det inget bra. Du kan inte ta hand om din hud med rena ingredienser om huden inte är ren från start. Dessutom påverkas huden dagligen av föroreningar och andra orenheter, vilket gör rengöringen till den viktigaste delen i rutinen.

K-Beauty + solskydd = sant 

Det är ingen skräll att solskydd kvalar in som en del av K-Beautys 10-stegs-rutin. Genom att skydda dig mot solens UV-strålar minskar du risken för både pigmentfläckar och rynkor. Det är sen gammalt. 

Hur noga du än är med att smörja in dig med solkräm, är det lätt att missa en fläck. Då gäller det att vara efterklok och lindra den solskadade huden med aloe vera. Linn tipsar exempelvis om hudvård från Holika Holika som innehåller 99% av den läkande växten. 

K-Beautys signaturprodukt – sheet mask

Slutligen lyfter Linn sheet masken som en viktig del inom K-Beauty. En hudvårdsprodukt som egentligen kommer från Japan (läs allt om hudvård från Japan!), men som Korea gjort till sin signaturprodukt.

Tips! Så här använder du din sheet mask

När du ska använda en sheet mask är det enligt den koreanska filosofin viktigt att inte “chocka” huden. Ge därför din hud ett återfuktande serum innan du applicerar din sheet mask. 

Publicerad:04 juni 2021

Artikeln har tagits fram tillsammans med våra vänner på K-beautymärkena MISSHA, The Skin House, It’S Skin, Holika Holika och When.

Med i artikeln var Linn Weilar, skönhetsdistributör, expert och entreprenör inom J- och K-beauty.