Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

J-beauty – fluga eller här för att stanna?

K-beauty kanske du har hört om. Men J-beauty, vad är det för någon bokstavskombination? J-beauty är hudvård från Japan – ett land som ligger i topp över hur mycket de spenderar på skönhet och hudvård! Här berättar Linn Weilar, skönhetsdistributör av J-beauty, mer!

Vad är J-beauty? 

J-beauty står för japansk skönhetsvård och innefattar allt inom japansk make-up, hårvård, hudvård och kroppsvård. Japansk hudvård har ofta ett minimalistiskt och stilrent yttre, med naturliga och ofta japanska ingredienser på insidan. Hudvårdsrutinen är generellt i 5 steg och varje del ska helst appliceras genom massage- och cirkulationsrörelser. Det handlar både om self-care och att aktivera huden och låta produkterna verka.

Det är lätt att förstå varför J-beautytrenden spridit sig så snabbt. Japanerna har ett ett sunt synsätt på hudvård, med bra innehåll och en härlig och uttänkt hudvårdsritual.

Vanliga ingredienser i japansk hudvård

Ingredienserna i J-beauty är ofta naturliga med en nära koppling till Japan, som:

 • Grönt te
 • Risextrakt
 • Körsbärsblom
 • Camellia Oil
 • Reishi svamp
 • Shiso

Skillnaden mellan K- och J-beauty

Koreansk hudvård, K-Beauty, är kända för den långa hudvårdsrutinen med 10 steg eller fler. Inom J-Beauty är hudvårdsrutinen också viktig men har hälften så många steg. Därför har japanska skönhetsprodukter ofta flera funktioner i ett och ett högre pris än K-beauty. Tanken med J-beauty är att du ska njuta, känna hur produkterna verkar och komma ner i varv i samband med hudvårdsrutinen. I Japan är det därför vanligt med timlånga bad med alger eller örter, massage och cirkulationsscheman. Det gör heller inget om resultaten inte kommer över en natt, i sann japansk anda välkomnas det med tiden. Det är en stor skillnad mot K-beauty där det är viktigare med snabba resultat.

Visste du att...

I både Sydkorea och Japan är hudvård högt prioriterat. Koreanerna, både kvinnor och män, är kända för att lägga mycket pengar på hudvård. Men faktum är att japanska kvinnor lägger ännu mer – de ligger i topp i världen!

5 saker som kännetecknar J-beauty 

 1. Hudvårdsrutinen är viktig inom J-beauty och ska arbetas in med speciella rörelser för att aktivera blodcirkulationen. Det gör också att produkterna går bättre in i huden!
 2. Japansk hudvård är långsiktig och ger resultat över tid. Trender och quick-fixes är inte aktuellt, det handlar om att skapa bra och hållbara resultat. Vissa av de japanska hudvårdsmärkena är också oerhört gamla och anrika (Sensai startades till exempel 1887). 
 3. Den japanska hudvården är känd för innovativa lösningar, flera funktioner i ett och multiförpackningar.
 4. Ingredienserna är ofta naturliga och/eller kopplade till den japanska naturen. 
 5. Japanerna har ett stort fokus på anti-age produkter och solskydd. Att solen är skadlig har de flesta blivit medvetna om de senaste åren, men i Japan har det varit ett faktum sedan länge. Ingen skulle i princip vistas i direkt solljus utan hög SPF eller ett skyddande paraply.

J-beauty

Naturie Hatomugi Essence 500 ml
-15%

Naturie

Hatomugi Essence 500 ml

92 kr 
Ord.pris 109 kr (-15%)
BCL Momopuri Gel Cream 80 ml
-20%

BCL

Momopuri Gel Cream 80 ml

303 kr 
Ord.pris 379 kr (-20%)
Publicerad:10 mars 2021

Artikeln har tagits fram tillsammans med våra vänner på J-beautymärket BCL samt Linn Weilar, skönhetsdistributör, expert och entreprenör inom K- och J-beauty.