Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Dermatologisk hudvård – testad och framtagen för känslig hy

Hört talas om dermatologisk hudvård och funderat på vad det är? Dermatologisk hudvård rekommenderas av hudläkare då den är extra snäll mot huden och ger fina resultat även på känslig hud. Dyk ner i den dermatologiska hudvårdsvärlden med oss. Det är rent, tryggt och säkert!

Vad är dermatologisk hudvård?

Med en dermatologisk hudvårdsprodukt i din hand kan du känna dig trygg med att den innehåller snälla, men fortfarande effektiva ingredienser. Win-win! Dermatologisk hudvård rekommenderas av dermatologer (hudläkare alltså!) eftersom den är testad och säker att använda även om du har torr och känslig hud. Ingredienserna och sammansättningarna är framtagna för att inte irritera huden, därför passar det särskilt dig som har hudbesvär som akne, eksem, rosacea, psoriasis eller reaktiv hud.

Fördelar med dermatologisk hudvård: 

  • Rekommenderas av hudläkare
  • Innehåller snälla ingredienser 
  • Testad och säker att använda
  • Irriterar inte huden
  • Passar känslig hud och andra hudbesvär

Vad betyder ”dermatologiskt testad” hudvård?

Du har säkert sett texten ”dermatologiskt testad” på allt från ansiktskräm till deo förut. Men vad betyder det? Dermatologiskt testade produkter är säkra eftersom de har testats på människor under översyn av en dermatolog. För att hudvård ska få kallas dermatologisk ska den alltså vara testad. Ett dermatologiskt test kan till exempel handla om att en grupp testpersoner får använda produkten många gånger under en längre period. Dermatologen undersöker att huden reagerar som den ska, och att den inte blir irriterad eller allergisk, innan produkten godkänns. 

Skillnaden mellan dermatologisk och professionell hudvård

Står du i valet och kvalet mellan dermatologisk och professionell hudvård? Eller undrar du bara vad skillnaden är? Låt oss guida dig!

Dermatologisk hudvård

Dermatologisk hudvård rekommenderas av hudläkare, är säker och ofta parfymfri. Produkter som är dermatologiskt testade kan innehålla härligheter som aktiva syror och viktiga vitaminer, utan att irritera huden. Passar även riktiga torrisar och känslisar!

Professionell hudvård

Är aktiva ingredienser och långsiktiga resultat sin grej? Då är professionell hudvård din bästa vän. Här används en större andel aktiva ingredienser såsom syror och retinol. Du kan behöva en mjukstart om du har känslig hud, eftersom produkterna är djupverkande. Men det finns professionell hudvård för alla hudtyper! 

Vilka dermatologiska produkter ska du välja?

Grunden inom dermatologisk hudvård är… du! Utgå alltid ifrån just dig och din hud för att få bästa möjliga resultat. Du hittar massor av dermatologiskt testade produkter från favoritmärken såsom Vichy, CeraVe, La Roche-Posay, Eucerin och Bioderma. Oavsett om du har akne, rosacea, eksem eller andra känsliga hudbesvär finns det produkter för dig.

Få hjälp att hitta hudvård som passar dig

Ett hett tips är att göra en hudanalys hos oss. Då hjälper våra hudterapeuter dig att hitta precis de produkter som din hud längtar efter!

Dermatologisk hudvård

Det finns dermatologiskt testad hudvård för alla hudtyper. Hitta dina favoriter här!

Publicerad:28 februari 2023

Granskad av: Frida Wallin, hudterapeut.