Snabb leverans & fri frakt över 199kr

Andra köpte också...

Bisolvon oral lösing 1,6mg/ml, 250ml

Läkemedel
-10%
56 kr 
Ord.pris 63 kr (-10%)
Upp till 10% på förkylninggäller t.o.m. 2022-12-18
Slutsåld, Bevaka, så mejlar vi när den är tillbaka!

Snabba fakta

  • Vid tillfällig hosta med segt slem

  • Underlättar upphostning

  • Från 6 år

Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Bisolvon oral lösning är ett receptfritt läkemedel som innehåller bromhexinhydroklorid. Det används när man besväras av en tillfällig och kortvarig hosta med slem, som till exempel vid en förkylning.
När det bildas slem i våra luftvägar börjar vi hosta för att få det att lossna. Är slemmet segt och tjockt kan det vara svårt att få loss och hostan blir mer påfrestande. Bisolvon anses lösa upp det sega slemmet så att det blir tunnare och därigenom lättare att hosta upp.
Lösningen är flytande och har en smak av choklad och körsbär.

Till en början kan Bisolvon öka utsöndringen av slem och det kan vara bra att vara medveten om detta. Om det inte sker någon förbättring av hostan inom två veckor skall läkare kontaktas.

Öppnad flaska är hållbar i 12 månader.

Dosering & användning

Vuxna och barn över 12 år: 5 ml 3 gånger dagligen.Barn 6-12 år: 2,5 ml 3 gånger dagligen.För barn under 6 år rekommenderas Bisolvon oral lösning 0,8 mg/ml.Observera att Bisolvon till en början kan öka utsöndringen av slem i luftvägarna.Man bör bara använda Bisolvon under graviditeten om det är nödvändigt. Detta gäller speciellt under de första tre månaderna av graviditeten. Bromhexin passerar över till fostret, men inga ogynnsamma effekter har påvisats. Bromhexin går över i modersmjölk och bör därför undvikas under amning.

Verksamt ämne: Bromhexinhydroklorid 1,6 mg/ml. Övriga innehållsämnen: Renat vatten, flytande maltitol, sukralos, bensoesyra (konserveringsmedel E 210), levomentol samt aromämnen (körsbär och choklad).
Artikelnummer7046260158979
KlassificeringReceptfritt Läkemedel
VarumärkeBisolvon
Målgruppbarn
BeredningsformLösning
EgenskapVälvald
Förpackningsstorlek250 ml

Relaterade produkter

Tips & råd