✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept
Sol

Så hittar du det bästa solskyddet för ansiktet

Artikeln är ett annonssamarbete med Eucerin.

Solkräm + ansikte = sant! Men hur hittar du den rätta produkten? Oavsett om du har känslig hy, akne eller pigmentfläckar så finns det ett solskydd för dig. I den här guiden får du hjälp att hitta den bästa solkrämen för ditt ansikte!

Vilken solkräm ska jag välja till ansiktet?

Att investera i en bra solkräm för ansiktet är det bästa du kan göra för din hud. Det minimerar risken för solskador och en bättre anti age-produkt finns inte! Är du orolig att solkrämen ska ge finnar, obalans eller irritation i huden? Spana efter en dermatologisk solkräm som är speciellt utvecklad för den känsliga hyn i ansiktet, såsom Eucerins solskydd. Dermatologiska produkter är nämligen testade på olika hudtyper och rekommenderas av hudläkare. Ett säkert och bra val med andra ord!

Återfuktande solkrämsfavorit för alla hudtyper

På jakt efter en riktigt bra all-round-solkräm för ansiktet? Något du kan använda på golfbanan, i båten och i horisontalläge i solstolen? Satsa på en lätt och återfuktande solkräm med hög SPF. Hyaluronsyra ger en extra fuktboost!

 

Solkräm till dig med aknebenägen hud

Akne och solkräm kan kännas som en omöjlig kombination… Men så behöver det inte vara! En lätt gel som låter huden andas brukar funka riktigt bra. Eucerins Oil Control SPF 50+ är ett säkert kort och funkar även bra under aknebehandling. 

Solskydd för känslig hy, soleksem och solskador

Har du hyperkänslig hud eller soleksem som brukar hälsa på? Testa en solkräm för ansiktet som är speciellt anpassad för solallergi, det lugnar lättirriterad hud. Har du redan råkat ut för solskador? Då är Eucerins Actinic Control med SPF 100 ett tryggt och säkert val. 

Solskydd som motverkar fina linjer

Om du vill minska fina linjer och rynkor ska du välja ett solskydd som innehåller aktiva ingredienser. Rikta blicken mot ett solkräm för ansiktet som både återfuktar på djupet och neutraliserar fria radikaler.

Solskydd mot pigmentfläckar

Prickar, prickar, prickar… Pigmentfläckar (eller hyperpigmentering) har en tendens att poppa upp när du blir äldre. Det kan vara resultatet av mycket tid i solen och för lite solkräm i ansiktet. Satsa på ett solskydd mot pigmentfläckar, med superingrediensen Thiamidol, om du vill förebygga och reducera hyperpigmentering. Ett tips är att använda en färgad solkräm om du vill jämna ut hudtonen!