Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden

Så gör ni det bästa av att vara hemma – 3 enkla steg

Till följd av coronaviruset är det många som stannat hemma för att minska smittspridningen. 

Men låt oss vara ärliga, efter några dagar börjar de flesta gå varandra på nerverna. Få är vana att spendera så mycket tid, på så liten yta med varandra. Så gör ni det bästa av hemmasituationen och respekterar varandras gränser.

1

Om du bor med någon, respektera varandra

I coronatider är det många som är isolerade med varandra. A och O för att inte gå varandra på nerverna är att ge varandra respekt och utrymme för både arbete, fritid och egentid. Ge den du bor med utrymme att få vara ifred och stänga om sig ibland (om möjligt). Lämna utrymme för din partner eller rumskompis att göra det hen vill eller behöver göra. Kanske kan ni sätta upp några tillfälliga husregler? Bara för att ha satt ord på vad som är viktigt för var och en den här tiden hemma. 

Jobbar du hemma? Tipsen som gör dig mer effektiv

Ett annat tips är att göra något kul och lite hemmamysigt när ni väl har tid. Serier i all ära, nu pratar vi sånt du annars bara har tid för under långhelger. Ta en långpromenad tillsammans (är du frisk får du faktiskt fortfarande vara ute), läs en bra bok, laga god mat från grunden, ge en lång massage, odla sticklingar, ta ett bad med tända ljus och badsalt, spela gamla brädspel, måla av varandra eller lägg ett galet stort pussel. Gör något mysigt av det! 

2

Träna där du är 

Sitt inte stilla inomhus hela dagen. Du kommer snabbt bli rastlös och det mår ingen bra av. Och som du vet är motion ett riktigt dundertrick för att få ny energi, hitta lugn och bli mer fokuserad. Men det är lätt att gymmet känns lååångt borta när du är hemma. Då är steget till att träna hemma kortare, bildligt och bokstavligt talat. Det är bara att ta fram träningsredskapen och göra ett par övningar. Alternativt att du går ut och promenerar eller springer i den friska luften. Får du feeling kan du alltid kombinera både hemmaträning och utomhusträning.

3

Fyll på skafferiet och laga något gottigt

Det är kanske inte så kul att sitta hemma och häcka. Men nu har du i alla fall tid att både planera och laga något riktigt gott. Att laga långkok låter avancerat, men det mesta jobbet är inför (hacka, hacka) sen sköter den sig själv i grytan. Vips, har du slängt ihop något riktigt smarrigt, och ALLA kommer bli impade! Låter gryta härligt, men “långt” mindre härligt kan du alltid göra en snabb gryta på linser (här är en indisk variant) och baka ett gott bröd till utifrån en bakmix. Ewalie är exempelvis en glutenfri och ekologisk favorit med både knäckebrödmix och brödmix. Så lyxigt och så enkelt!

Av:Isabelle Lindblad, Digital redaktör, isabelle.lindblad@apohem.se
Publicerad:16 mars 2021