✓ Årets e-handlare 2023
✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept
Hudvård

Anti-age eller well-age? Så kan du tänka när huden åldras

Frida WallinHudterapeut
02 mars 2023

Granskad av Frida Wallin, hudterapeut. Läs mer om våra hudterapeuter här.

Fina linjer och kråksparkar = anti-age? Tänk well-age istället! Well-aging handlar om att vara stolt över att du blir äldre och att ta hand om din hud på ett positivt sätt. Såhär blir du pro-age istället för anti-age när det kommer till hudvård!

Anti-age, pro-age och well-age – vad är skillnaden?

Massor av människor använder idag anti-age-krämer för att stoppa åldrandet. Men vänta lite… Borde vi inte vara stolta och tacksamma över att bli äldre? Det är här well-aging (eller pro-aging) kommer in i bilden!

Well-aging är ett nytt synsätt som handlar om att omfamna hudens åldrande och se på hudvård på ett positivt och härligt sätt. Ingredienserna i anti-aging-produkter är effektiva och bra för huden, men måste det verkligen vara anti åldrande? Genom att istället kalla det well-aging fokuserar du på att ta hand om och ta fram det bästa i huden, oavsett ålder!

Hur fungerar anti-age-krämer och well-age-krämer?

Inom hudvård är det alltid smart att arbeta proaktivt då det är lättare att behålla välmående hy och förebygga hudbesvär eller vissa hudtillstånd, snarare än att bli av med ett hudproblem (eller en fin linje, om du så vill)! Fortsätt gärna använda produkter med retinol, antioxidanter och andra ämnen som huden jublar över – men ha som mål att jobba med huden, inte bara mot ålderstecken. 

Fördelar med well-age-hudvård:

  • Innehåller aktiva ingredienser som jobbar på djupet.
  • Ingredienserna skyddar huden och arbetar förebyggande.
  • Ger massor av fukt till huden.
  • Stimulerar cellförnyelse och kollagenproduktion, vilket ger spänst och elasticitet.

Well-age-ämnen att spana efter i hudvård

Vilka ämnen ska du satsa på när huden blir äldre? Här nedanför hittar du guldkornen som får huden att stormtrivas medan du njuter av livet.

  • SPF – Solskydd är det absolut bästa du kan ge din hud för att hålla den frisk och välmående långsiktigt!
  • HyaluronsyraÅterfuktar huden på djupet, plumpar inifrån och gör huden smidig.
  • RetinolEn superstjärna inom hudvård! Hjälper till att reducera solskador, fina linjer och akne.
  • Peptider – Boostar kollagenproduktionen och gör huden mer elastisk och spänstig. 
  • Antioxidanter – Skyddar huden mot fria radikaler som kan få huden att åldras i förtid. Vitamin C och E är två guldstjärnor i klassen!

Tips! Om huden känns stressad kan du behöva dra ner på några aktiva ämnen. Kanske kan du hoppa på trenden skinminimalism och satsa på färre men väl utvalda produkter?

När är det dags att börja med well-age-hudvård?

När du passerar 30-strecket börjar hudens produktion av kollagen sakta att minska. Det sker inte över en natt men huden blir långsamt mindre elastiskt, tunnare och tappar spänst. Det kan vara ett bra tillfälle att börja med well-age, så att huden känns smidig, mjuk och härlig igen. Självklart kan du börja senare än så också!

Hudvård för klimakteriet 

Klimakteriet kan vara en tid av förändring – även för din hud. Upplever du plötsligt torr hud, hudutslag, mer pigmentfläckar eller hudproblem? Satsa på en effektiv hudvårdsrutin för dig i klimakteriet.

Well-age-hudvård