Nätapoteket som gör det lätt att levaKvick leverans & fri frakt över 199krSchyssta priser, såklart

Dags för rakning? Hemligheten för att slippa rakfinnar och irritation

Det är naturligt att ha hår på kroppen. Vissa gillar att låta det vara så, andra att raka sig. Om du inte rakar dig kan du sluta läsa nu och roa dig med något annat.

Men om du rakar dig är det viktigt att du är noga med vissa saker och har produkter för rakning du kan lita på. Men du peelar kanske redan innan rakning och byter rakhyveln var 5:e gång?

3 magiska tips att ta fasta på när du rakar dig

1

rakning

Blöt, peeling och raklödder gör under för din rakning

Oavsett om du rakar dig i ansiktet eller på kroppen är ett tips att göra en kroppspeeling eller ansiktspeeling innan. Det avlägsnar döda hudceller och smuts. Med det mindre röda prickar, inåtväxta hårstrån och irritation.

När du sen rakar dig är det viktigt att huden är blöt och väl rengjord. Men du har ju peelat innan, eller hur? Ta därefter till ett raklödder eller rakgel för att mjuka upp huden och ge rakhyveln bättre glid. 

2

rakning
Byt rakhyveln efter 5-10 rakningar

Du vill inte använda gamla, smutsiga och slöa rakblad. Ändå gör många det. Det leder till rakfinnar, inte till att du blir så där len och fin. Ta därför för vana att byta rakhyvel efter 5-10 rakningar. Mycket beror förstås på hur tjockt ditt hår är och hur stort område du rakar, men då har du en hållpunkt.

Och du, förvara inte rakhyveln i duschen. Det förkortar livslängden på rakhyveln.

3

rakning

Lugna huden efter rakning

Efter rakning kan huden bli irriterad och kännas lite stram. Smörj då in huden med en återfuktande hudkräm eller after shave. Fördelen med after shaves är att de är svalkande och lugnar irritation. Grymt efter en omgång med rakhyveln eller trimmern!

rakning

Av:Isabelle Lindblad, Digital redaktör, isabelle.lindblad@apohem.se
Publicerad:15 mars 2021

Hämta ut recept? Då är det fri frakt!