Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Manlig hudvård – hudterapeutens bästa hudvårdstips för män

Idag finns ansiktsvård för män och särskild kroppsvård för män. Men har verkligen män och kvinnor olika hud – eller är det bara ett säljtrick? Vår hudterapeut Frida guidar!

Mäns hud – så skiljer sig manlig hudvård

Huden är unik och skiljer sig från person till person, men också mellan män och kvinnor. Män har generellt en tjockare hud, med större porer och talgkörtlar. Därför är det vanligt med problemhud som finnar och orenheter hos män. Rakning och hårborttagning är också något som ofta påverkar huden hos män. Bland annat kan huden bli känslig och irriterad eller i värsta fall leda till hudproblem.

Är hudvård viktigt?

Hudvård är viktigt då det hjälper huden på många olika sätt när det behövs, bibehåller hudens välmående men också förebygger problem som kan uppstå. Genom att använda anpassad hudvård efter ditt hudtillstånd eller hudtyp kan du till exempel bli av med hudbesvär, allt från akne till pigmenteringar. Med hjälp av produkter kan du även stärka hudens barriär, hudens yttersta skikt, som skyddar huden från yttre faktorer som avgaser, väder och vind och behålla fukten i huden. 

Därför borde män ta hand om sin hy 

Det finns många anledningar till varför hudvård är viktigt och varför du ska ha en hudvårdsrutin som är anpassad för just din hud. Mäns hud är precis lika viktig som alla andras och möter många påfrestningar som kan bidra till olika tillstånd i huden. Därför är det värt att investera i bra ansiktsvård för män.

Hudvårdsprodukter män alltid bör ha i badrumsskåpet

Om du är nybörjare på hudvård är ett tips att först försöka förstå vad just din hud behöver och sedan börja med en bra ansiktsrengöring och en ansiktskräm. Det kommer man långt på! Om du rakar dig i ansiktet är det också viktigt med ett bra raklödder och rakhyvlar, för att minska påfrestningen på huden. När du sen känner att du vill utforska mer kring hudvård kan du lägga till ansiktsvatten, serum och även ansiktspeeling (exfoliering).

Bästa hudvårdsrutinen för män

1. Rengöring 

Första steget i en hudvårdsrutin är ansiktsrengöring. En rengöring gör precis som det låter, det rengör huden. Hos oss på Apohem finns det en mängd olika rengöringar som är anpassade för olika hudtyper: torr, fet, känslig, normal.

2. Ansiktsvatten 

Steg två i hudvårdsrutinen är ansiktsvatten. Ett ansiktsvatten kan ha olika egenskaper, men jobbar framförallt för att få bort smuts och överskottsfett, men även att balansera hudens pH-värde och återfukta huden. 

3. Serum

Steg tre är serum. Detta steg kan du använda dig av om du vill jobba på specifika hudproblem som till exempel pigmenteringar, akne eller rynkor. Med andra ord behöver inte alla använda ett serum, men det är ett väldigt effektivt steg i rutinen. Såklart finns även många olika serum anpassade för olika behov.

4. Återfuktande kräm

Steg fyra är en återfuktande ansiktskräm. Detta steg är en viktig avslutning i din hudvårdsrutin för att göra den komplett. Återfuktande krämer hjälper till att bibehålla fukten i huden vilket bidrar till att huden får ett fint lyster och ser fräsch ut. Att använda en återfuktande kräm är alltid bra, men särskilt under höst- och vinterhalvåret då Sveriges kalla och torra miljö kan vara en påfrestning för huden. 

Av:Frida Claug, Hudterapeut
Publicerad:05 september 2022