Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Andra köpte också...

Fludent Citron 0,25 mg 200 sugtabletter

Läkemedel
53 kr 
Slutsåld, Bevaka, så mejlar vi när den är tillbaka!

Snabba fakta

  • Minskar karies

  • Smakar citron

  • Från 12 år

Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Fludent är vita, runda sugtabletter som innehåller 0,25mg fluor och kan användas av dig som har återkommande eller ökad risk för karies som till exempel vid muntorrhet. Uppkomsten av karies kan ha olika orsaker och hålen förekommer ofta på de ställen där du inte kommer åt ordentligt med tandborsten. Om du besväras av återkommande problem med hål i tänderna eller riskerar att drabbas kan du behöva använda extra tillskott av fluor.

Fluor är ett grundämne som förekommer i vår natur, vatten och maten vi äter. Ämnet lagras i våra vävnader som ben och tänder. Fludent sugtabletter innehåller fluor och finns i olika styrkor och smaker. När du suger på en tablett frigörs fluoret till saliven och fastnar på tändernas yta. Detta bidrar till att tänderna blir mer motståndskraftiga. Små skador kan repareras, emaljen blir mer tålig mot syraangrepp och uppkomsten av karies förebyggs.

Tabletten kan tas från 12 år och har en smak av citron.

Dosering & användning

För vuxna och barn över 12 årFludent 0,25mg: 1 sugtablett 6 gånger per dag. Fördela intaget över dagen och gärna efter måltid. Sug på tabletten och låt den verka så länge som möjligt i munnen. Fludent mint kan användas vid graviditet och amning.Barn under 12 år ska endast använda Fludent Mint 0,25mg efter rekommendation från tandläkare, tanhygienist eller läkare.

Artikelnummer

7046261172745

Klassificering

Receptfritt Läkemedel

Varumärke

Fludent

Beredningsform

Sugtablett

Egenskap

Välvald

Förpackningsstorlek

200 st

Relaterade produkter

Tips & råd