Fri frakt över 299 kr och vid recept
Årets e-handlare 2023

Förstoppning

Krånglar magen? Att vara förstoppad eller hård i magen kan vara riktigt jobbigt. Här hittar du produkter som kan lindra besvären.

43 produkter

Förstoppning

Att bli förstoppad är vanligt, särskilt bland barn, gravida och äldre. Hur ofta en behöver bajsa skiljer sig åt mellan personer. Vissa går på toaletten några gånger i veckan, andra flera gånger per dag. Förstoppning är alltså att du har svårare att bajsa än vad som är normalt för just dig. Utöver att du vid en förstoppning har svårt att bajsa, trots att du vill, kan det också göra ont i magen eller ont i ändtarmsöppningen när du försöker bajsa. Börja med att fylla på med vätska och äta fiberrika mat för att sätta igång magen. Om det inte hjälper, kan du testa receptfri medicin i form av tabletter eller flytande medicin som lindrar förstoppning. Att motionera, stressa mindre och dricka mycket vatten kan även göra susen nu och på sikt. Om du inte blir av med besvären, vänd dig till vården.

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.