✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept

Andra köpte också...

Klyx rektallösning 1mg/ml / 250mg/ml, 120 ml

Läkemedel
42 kr 

Snabba fakta

  • Rektallösning

  • För mjukare avföring

  • Effekt inom 5-20 minuter

Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Klyx är en rektallösning som används vid tillfällig förstoppning i ändtarmen och för att göra rent ändtarmen innan en undersökning eller förlossning. Klyx verkar genom att öka vattenmängden i avföringen vilket gör att den mjukas upp och blir lättare att få ut. Effekten uppstår 5-20 minuter efter applicering.

Dosering & användning

Vid tillfällig förstoppning eller för rengöring av ändtarmen ges ett Klyx 120 ml eller vid behov ett Klyx 240 ml.Klyx värms lämpligen i vattenbad till kroppstemperatur före användning.1. För att skydda pipen är denna försedd med en hylsa2. Dra av hylsan med ett bestämt grepp3. Vrid av förslutningen på toppen av flaskans pip4. Flaskan är nu färdig att användas5. Smörj pipen med vaselin eller genom att pressa ut några droppar Klyx.6. Lägg dig på vänster sida med det vänstra benet utsträckt och det högra benet böjt framåt för att få balans7. Håll flaskan som visas i bild A nedan (håll inte som i bild B). För försiktigt in pipen i ändtarmen och pressa sedan långsamt ut lösningen. Om vätskan inte kan pressas ut ur flaskan kan det bero på att pipen ligger emot något. Försök då ändra pipens riktning.8. Fortsätt att hålla flaskan sammanpressad medan du drar ut pipen, för att förhindra att vätskan åker tillbaka in i flaskan.9. Ligg kvar och försök att hålla kvar lösningen i tarmen ca 5 minuter, så att lösningen hinner verka. Besök sedan toaletten.

1 ml rektallösning innehåller: Dokusatnatrium 1mg, sorbitol 250 mg, metylparahydroxibensoat (konserveringsmedel E218), propylparahydroxi­bensoat (konserveringsmedel E216), natriumhydroxid, saltsyra, renat vatten.

Artikelnummer

7046260200036

Klassificering

Receptfritt Läkemedel

Varumärke

Klyx

Beredningsform

Lösning

Förpackningsstorlek

120 ml

Relaterade produkter

Apohem Magazine