Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Så väljer du rätt hudvård som gravid

Kliande hud, mage som spänner och bristningar – det kan hända mycket med huden under en graviditet. Genom att smörja in kroppen minskar du besvären.

Gravid och hud som kliar?

Ahhh, kliar det? Det är vanligt att det kliar mycket på kroppen när du är gravid. Det har till stor del att göra med att huden förändras när den töjs ut över magen, men kan även bero på hormoner. 

Smörj in och håll huden återfuktad

För att lindra klådan, håll kroppen återfuktad och mjuk. Använd fuktbevarande hudkrämer och oljor. Undvik också att duscha eller bada mer än du behöver – det torkar ut huden. För en del kan det också hjälpa att ha svalt i sovrummet, eller att använda tunna och luftiga kläder (skippa stickiga och onödigt varma kläder!).

Tips! När du smörjer kroppen med en återfuktande olja kan du få en mysig stund med bebisen i magen, samtidigt som huden blir len och smidig. 

Bristningar i huden under graviditet

Det är vanligt att få bristningar i huden under graviditeten på brösten, magen, låren och rumpan. Bristningarna beror på hormoner och att huden tänjs ut. 

Tips! ACO Repairing Skin Oil är en torrolja med naturliga ingredienser som stöttar hudens egen reparationsprocess. Oljan återfuktar huden, jämnar ut hudtonen samt bidrar till att minska utvecklingen av bristningar vid bland annat graviditet.

gravid hudvård

Gravid och fått mörkare hud?

Du inbillar dig inte att du blivit mörkare, när du är gravid får du faktiskt mer pigment i huden. Oftast blir bröstvårtorna och området runt naveln blir mörkare. Det är också vanligt att få mörkare fläckar (pigmentfläckar) i ansiktet. Pigmentfläckarna kan förvärras av sol, så skydda dig lite extra mot solen när du är gravid.

Tips! ACO Face CC cream medium spf 15 är en färgad dagkräm som jämnar ut hudtonen och hjälper till att motverka ojämn pigmentering i ansiktet. Den är helt fri från parfym och har SPF15.

3 tips för att ta hand om din hud när du är gravid

1.

Duscha snällt

Använd en mild och återfuktande duschkräm eller duscholja.

 

2.

Smörj och återfukta på djupet

Använd en extra rik hudkräm eller kroppsolja som stärker och skyddar hudbarriären. Smörj gärna flera gånger per dag och varje gång efter dusch eller bad.

 

3.

Använd SPF

Pigmentfläckarna du får när du är gravid kan förvärras av sol, så försök undvika solen när den är som starkast och använda solskydd i solen.

 

Hudvårdstips för dig som är gravid

Publicerad:25 mars 2021

Artikeln är ett samarbete och har tagits fram tillsammans med våra vänner på ACO.