Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Kosttillskott & vitaminer

107 produkter

Kosttillskott & vitaminer

Kroppen behöver en bra mix av olika näringsämnen varje dag för att både du och ditt barn ska må bra. Näringsämnen som kolhydrater, fett, proteiner, vitaminer och mineraler. Äter ni en bra, näringstät och framförallt varierad kost hemma får ni i er de flesta vitaminer och mineraler ni behöver via maten. Kosttillskott är alltså vitaminer och mineraler i koncentrerad form. Vi på Apohem har både vitaminer för barn och kosttillskott för barn, i alla möjliga smaker och i form av bland annat tuggtabletter och vitaminbjörnar. Vi har även anpassade kosttillskott för gravida och ammande. Hållpunkten är att kosttillskott kan komplettera, men inte ersätta näringsriktig mat. Ett viktigt undantag är vitamin D, som de flesta kan behöva inta under det mörka vinterhalvåret i Sverige. Solljus är nämligen viktigaste källan till vitamin D, även om det också finns D-vitamin i till exempel fet fisk, margarin, ägg, kött och D-vitaminberikad mjölk. Livsmedelsverket rekommenderar att barn upp till två år tar D-vitamin i form av exempelvis D-droppar. För dig som är kvinna och gravid är det viktigt att se till att du får i dig folsyra. En liten brasklapp bara tar du eller ditt barn kosttillskott är det viktigt att följa doseringsanvisningarna som kommer med produkten. 

Vad behöver du inom kosttillskott och vitaminer? 

Kosttillskott för barn 

Kosttillskott för gravida 

Vitaminer för barn

Livsmedelsverkets råd om kosttillskott när det gäller barn och gravida:

 • Vitamin D till barn upp till två års ålder. 
 • Folsyra (folat) till dig som är gravid eller kan tänkas bli det. 
 • Vitamin B12 och D-vitamin i form av kosttillskott eller berikade produkter till dig som vegan, då det kan vara svårare att få i dig det när du utesluter animaliska livsmedel. 

Vitaminer för barn 

Barn behöver näring för att växa sig starka, friska och utvecklas. Eftersom små barn inte äter lika mycket som vuxna behöver de mat som är rik på vitaminer och mineraler. Olika livsmedel innehåller olika vitaminer och mineraler, därav tjatet om att ha en varierad kost. Här är näringen kroppen behöver och varför: 

 • Kolhydrater är kroppens energikälla och finns i fibrer, stärkelse och socker. 
 • Fett är viktigt för kroppens funktion och finns i fet fisk, rapsolja, solrosfrön och sesamfrön.
 • Protein är kroppens byggmaterial och finns i fisk, ägg, baljväxter, kött och mjölkprodukter.
 • Vitaminer behövs bland annat för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig alla näringsämnen i maten. Se särskilt till att du får i dig vitaminer som D-vitamin och Folat. 
 • Mineraler är viktiga för skelettet, tänderna, blodet och musklernas reflexer. Se särskilt till att du får i dig mineraler som järn, selen och jod. 
 • Antioxidanter skyddar cellerna. 

Barn och D-vitamin 

Små barn får inte i sig tillräckligt med D-vitamin via maten. Därför rekommenderar Livsmedelsverket att du ger D-droppar varje dag tills barnet är åtminstone två år. Fortsätt med D-dropparna om ditt barn stämmer in på något av detta:

 • Barn som inte spenderar mycket tid utomhus.
 • Barn som bär heltäckande kläder.   
 • Barn som inte äter fisk.
 • Barn som inte får D-vitaminberikad mat, som mjölkprodukter och matfetter. 

Är du osäker på om ditt barn får i sig tillräckligt med D-vitamin är det bättre att fortsätta med dropparna än att låta bli, enligt Livsmedelsverket. Det är som sagt extra viktigt med D-vitamin under vinterhalvåret i Sverige. 

Kosttillskott för gravid 

Det bästa sättet att få i dig de vitaminer och mineraler du behöver som gravid är via maten. Ät därför mat som är näringsrik. Enligt Livsmedelsverket är dessa näringsämnen särskilt viktiga under graviditeten:

 • D-vitamin 
 • Omega 3-fett
 • Folat (folsyra) 
 • Järn

Var försiktig med kosttillskott om du är gravid eller ammar. Om du är gravid och tar till exempel multivitamin eller vitamintabletter, var noga med att följa doseringsanvisningen. Hör med din barnmorska, sjuksköterska på barnavårdscentralen eller läkare vad som gäller för just dig kring kosttillskott och näring. 

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.