✓ Fri frakt över 349 kr och vid recept

Andra köpte också...

Canoderm Kräm 500 g + 100 g

Läkemedel
299 kr 

Snabba fakta

  • Kräm för behandling av torr hud och eksem

  • Mjukgör och lindrar klåda

  • Förebygger eksemutbrott

  • Stärker hudbarriären

  • Kan användas av vuxna och barn

Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Canoderm 5% används för att behandla torr hud och för att förebygga återfall av atopiskt eksem. Canoderm kan användas av vuxna och barn i alla åldrar. Huden bör smörjas rikligt med kräm, både morgon och kväll och alltid efter kontakt med vatten.

Vid torr hud, klåda och eksem är det viktigt att reparera hudbarriären och att hålla huden stark och mjuk. När huden är torr beror det oftast på avsaknaden av fukt eller fett. Den kan kännas ömtålig och stram, se rödflammig ut och den kan klia eller fjälla.
Canoderm innehåller 5% karbamid, ett ämne som redan finns i vår kropp och vars egenskap är att binda kvar fukten i huden. Canoderm har en dokumenterad effekt som visar att den stärker hudbarriären, lindrar torrhet och klåda samt ökar antalet eksemfria dagar vid atopiskt eksem. Huden återfår sitt normala tillstånd, blir mjukare och mer återfuktad.

Förpackningen innehåller:
Canoderm Kräm 500 g (pumpflaska)
Canoderm Kräm 100 g (tub)

Är huden torr och irriterad efter att du rivit och kliat? Upplevelsen av sveda vid användning av en mjukgörande kräm är individuell. Sveda förekommer framförallt i perioder när huden är torr och känslig, men är ofarlig och går vanligtvis över efter en stund.
Upplever du sveda hos dig eller ditt barn, prova gärna Miniderm inledningsvis och gå sedan över till Canoderm när huden blivit lite bättre, för att stärka hudbarriären och förebygga återfall av atopiskt eksem.

Dosering & användning

Canoderm 5% kräm används vid behov, gärna flera gånger om dagen. Vid förebyggande behandling appliceras krämen minst 2 gånger per dag samt efter kontakt med vatten. Använd en mängd som känns tillräcklig utan att du upplever att det blir kladdigt.

Canoderm kan användas av barn och vuxna samt gravida och ammande. Krämen ska inte appliceras på öppna sår eller slemhinnor.

Den aktiva substansen är karbamid 50 mg/g. Övriga innehållsämnen är medellångkedjiga triglycerider, polysorbat 60, cetostearylalkohol, hydrerad rapsolja, propylenglykol, karbomer, dimetikon, fast paraffin, glycerolpolymetakrylat, etylparahydroxibensoat (E 214), metylparahydroxibensoat (E 218), natriumlaktatlösning, mjölksyra, glycerylstearat, polyoxyetylenstearat, renat vatten.

Artikelnummer

7319861020786

Klassificering

Receptfritt Läkemedel

Varumärke

Canoderm

Beredningsform

Kräm

Förpackningsstorlek

600 g

Relaterade produkter

Apohem Magazine