Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Vätskeersättning

27 produkter

Vätskeersättning

När du förlorar mer vätska än vanligt kan vätskeersättning hjälpa till att återställa kroppens vätskebalans och förhindra uttorkning. Till exempel vid sjukdom eller när du svettas mer än vanligt. 

När kroppen förlorar mer vätska än normalt kan du dricka vätskeersättning. Till skillnad från vanligt vatten eller annan dryck innehåller vätskeersättning salt, socker och ämnen som bidrar till att återställa och balansera kroppens pH-värde. På så vis hjälper vätskeersättning till att återställa kroppens saltbalans. 

När ska jag använda vätskeersättning

Vätskeersättning används framförallt du är sjuk med magsjukafeber, diarré eller kräkningar. Men också när du svettas mer än vanligt vid hård träning eller vistelse i varma klimat. Barn och äldre än känsligare än vuxna för uttorkning, vilket gör att det är extra viktigt att se till att både barn och äldre inte blir uttorkade. 

Det är inte skadligt att dricka vätskeersättning och därför kan det vara bra att alltid ha det hemma ifall du eller ditt barn skulle drabbas av sjukdom som innebär att kroppen förlorar mer vätska än normalt. 

Vätskeersättning för barn

Eftersom barn är mer känsliga för uttorkning än vuxna är det viktigt att hålla koll på vätskenivåerna. Ju yngre barnet är desto mer känsliga är dem för uttorkning. 

Om du ska ge ditt barn vätskeersättning är det viktigt att du köper en vätskeersättning som är lämplig för barn. För barn under ett år bör du dessutom undvika smaksatt vätskeersättning eftersom de innehåller mer socker. 

Här kan du läsa mer om och köpa vätskeersättning för barn.