✓ Fri frakt över 349 kr och vid recept

Andra köpte också...

Lamisil Singeldos 1% kutan lösning 4 g

Läkemedel
187 kr 

Snabba fakta

  • Engångsbehandling mot fotsvamp

  • Behandla alltid båda fötterna samtidigt

  • Från 18

Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Lamisil singeldos är en enkel och väldigt praktisk engångsbehandling mot fotsvamp (tinea pedis) Lösningen stryks på båda fötterna (oavsett om du bara upplever besvär av en fot), mellan och över alla tår samt under fötterna. Lamisil singeldos lämnar en slät, knappt synlig film som stannar kvar på huden.Den aktiva substansen (terbinafin) stannar kvar i huden i upp till 13 dagar där den fortsätter att verka. Via den tunna filmen överförs det aktiva innehållsämnet succesivt till huden. Lamisil singeldos är en vit kutan lösning.

Typiska symtom vid fotsvamp (tinea pedis) är klåda, brännande känsla, sprickor eller att huden fjällar. Du kan även ha en liten svullnad, blåsor eller vätskande sår. Fotsvamp uppkommer oftast på huden mellan tårna och brukar börja mellan fjärde och femte tån. Det drabbade området kan kännas fuktigt och det är mycket vanligt med klåda och sveda. Svampen trivs i värme och fukt och smittan sprids därför lätt i allmänna duschar och omklädningsrum. Det är därför viktigt att tänka på att använda badtofflor samt inte dela handdukar.

Tips på vad du själv kan göra vid fotsvamp:

  • Byt strumpor oftare,
  • Lufta fötterna
  • Håll fötterna så torra och svala som möjligt.
  • Tvätta fötterna varje dag och torka noggrant, även mellan tårna.
  •  Tvätta strumpor och handdukar i minst 60° för att svampen ska dö.
  •  Använd bomullskläder.

Dosering & användning

Åldergräns för denna produkt är 18 år. Applicera Lamisil singeldos gärna efter dusch eller ett bad.Det är en engångsbehandling, alltså enkelt med endast en enda applicering. Stryk på lösningen båda fötterna (oavsett om du bara upplever besvär av en fot), mellan och över alla tår samt under fötterna. Lamisil singeldos lämnar en slät, knappt synlig film som stannar kvar på huden. Den aktiva substansen (terbinafin) stannar kvar i huden i upp till 13 dagar där den fortsätter att verka. Via den tunna filmen överförs det aktiva innehållsämnet succesivt till huden. Du ska inte tvätta eller blöta fötterna på 24 timmar efter applikation. Sedan bör man vara försiktig i några dagar och bara klappa fötterna torra, gnugga inte.

Hittas även bland

Artikelnummer

7046260622258

Klassificering

Receptfritt Läkemedel

Varumärke

Lamisil

Beredningsform

Gel

Förpackningsstorlek

4 g

Relaterade produkter

Apohem Magazine