✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept

Svamp

Svamp är vanligt, men kan vara nog så besvärligt. Det kan dyka upp på fötter, ljumskar och andra delar av kroppen. Här finns receptfria krämer och gel mot svamp.

12 produkter

Svamp

En svampinfektion kan se olika ut beroende på var på kroppen den finns och vilken typ av svamp det är. Symtomen kan variera men det är vanligt att det kliar eller att huden flagnar. Det finns två olika typer av svamp: trådsvampar (dermatofyter) och jästsvampar (candida). Den mest smittsamma är trådsvampen som kan dyka upp som fotsvamp, nagelsvamp eller som ljumsksvamp hos män. Jästsvampen (Candida) är en svamp som redan finns naturligt på vår kropp och slemhinnor men om den börjar trivas för bra kan den blomma upp och orsaka problem. Svamp i underlivet, hudveck och ljumsksvamp hos kvinnor beror oftast på candida.

Eftersom svamp på huden trivs i en varm och fuktig miljö är det bra att komma ihåg att hålla huden ren och torr. Tänk på att använda luftiga kläder eller skor om det är möjligt. Kom ihåg att torka noga efter bad och dusch så att det inte finns kvar någon fukt. En fuktig miljö är nämligen väldigt trivsamt för svamp att frodas i. 

Skönt att veta är att de flesta svampinfektioner kan behandlas med receptfria läkemedel i form av krämer och gel. Följ bipacksedeln noga och kom ihåg att alltid fullfölja din behandling.

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.