✓ Fri frakt över 349 kr och vid recept

Andra köpte också...

Lamisil Kräm 1%, 30g 1 st

Läkemedel
174 kr 

Snabba fakta

  • Vid fotsvamp mellan tårna

  • Behandlar även ljumsksvamp

  • Från 12 år

Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Lamisil kräm är ett läkemedel som innehåller terbinafin och används för att både behandla fotsvamp mellan tårna och svampinfektioner i ljumsken (även candida). Krämen är vit och lätt att smörja in.
Vid fotsvamp med torra och fjällande fötter rekomenderas Lamisil kräm medan Lamisil gel passar bättre vid fuktiga och vätskande svampangrepp.
Fotsvamp uppkommer oftast på huden mellan tårna och brukar börja mellan fjärde och femte tån. Det drabbade området kan kännas fuktigt och det är mycket vanligt med klåda och sveda. Huden börjar fjälla och ibland även spricka.
Svampen trivs i värme och fukt och smittan sprids därför lätt i allmänna duschar och omklädningsrum. Det är därför viktigt att tänka på att använda badtofflor och inte använda samma handdukar.

Dosering & användning

Vuxna och barn över 12 år:Lamisil kräm ska påstrykas 1 gång per dag under 1 veckas tid vid fotsvamp.Vid svampinfektioner och candida i ljumsken påstryks Lamisil 1 gång dagligen under två veckor.Använd ett tunt lager och massera in krämen på både det drabbade samt omgivande hudområdet. Appliceringen ska pågå behandlingstiden ut och alltså inte avbrytas även om förbättring sker redan inom ett par dagar. Det kan ta upp till 4 veckor innan huden är helt återställd.Håll det drabbade området torrt, försök att inte klia och tvätta dina händer noga efter behandling. Om du inte märker några tecken på förbättring inom två veckor efter att ha använt Lamisil kräm, ska du rådgöra med en läkare.Lamisil kräm ska inte användas av gravida eller ammande.

Den aktiva substansen är terbinafinhydroklorid. 1 g kräm innehåller 10 mg terbinafinhydroklorid.Övriga innehållsämnen är natriumhydroxid, bensylalkohol (konserveringsmedel), sorbitanmonostearat, cetylpalmitat, cetylalkohol, stearylalkohol, polysorbat 60, isopropylmyristat, renat vatten.

Hittas även bland

Artikelnummer

7046260496842

Klassificering

Receptfritt Läkemedel

Varumärke

Lamisil

Beredningsform

Kräm

Ursprungsland

Schweiz

Förpackningsstorlek

1 st

Relaterade produkter

Apohem Magazine