✓ Fri frakt över 349 kr och vid recept

Andra köpte också...

Canesten Kräm 1% 20g

Läkemedel
69 kr 

Snabba fakta

  • Kräm mot fotsvamp

  • Svampdödande behandling

  • Vuxna och barn över 15 år

Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Canesten 1% är en kräm som innehåller det svampdödande ämnet klotrimazol och används för att behandla fotsvamp. Fotsvamp angriper oftast huden mellan tårna och brukar börja mellan fjärde och femte tån. Huden flagnar eller fjällar och det är vanligt att det kliar och svider. Ibland kan det bli sprickor i huden.
Canesten används för att ta död på svampen och bli av med besvären. Det infekterade hudområdet smörjs med Canesten 2 till 3 gånger dagligen under 2 ‑ 4 veckor. Det är viktigt att fullfölja behandlingen även om symtomen försvunnit.

Dosering & användning

Vuxna och ungdomar över 12 år:

Behandling ska inte påbörjas utan att kontakta läkare om du är mellan 12 – 15 år, för att utesluta andra sjukdomar.

Stryk på Canesten 1 % kräm tunt på det infekterade hudområdet 2 till 3 gånger dagligen under 2 ‑ 4 veckor. Fortsätt med behandlingen hela denna tid även om symtomen försvunnit.

Vid behandling av fötter är det viktigt att tvätta och torka noggrant mellan tårna innan krämen appliceras. Cirka ½ cm av krämen är lagom för behandling av ett område som motsvarar en handflata.

1 % kräm: Den aktiva substansen är klotrimazol. 1 g kräm innehåller 10 mg klotrimazol.Övriga innehållsämnen är sorbitanstearat, polysorbat, cetylpalmitat, cetostearylalkohol, oktyldodekanol, bensylalkohol, vatten.

Hittas även bland

Artikelnummer

7046264275030

Klassificering

Receptfritt Läkemedel

Varumärke

Canesten

Beredningsform

Kräm

Förpackningsstorlek

20 g

Relaterade produkter

Apohem Magazine