Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Andra köpte också...

Powerfruits Kakaopulver Eko Raw 500 g

-25%
Eko
89 kr 
Ord.pris 119 kr (-25%)
Erbjudandetgäller t.o.m. 2023-04-30
Slutsåld, Bevaka, så mejlar vi när den är tillbaka!

Beskrivning

100 % naturprodukt, helt utan tillsatser. Ekologiskt Kakaopulver från Powerfruits innehåller mald Kakao, utan tillsatser.

Kakaopulver innehåller antioxidanter, C-vitamin samt flera olika mineraler och järn. Det innehåller även teobromin. Teobrominet är besläktat med koffein och teofyllin, men ger svagare effekter än dessa.

Kakao (Theobroma cacao) är en art i familjen Malvaväxter. Det är ett träd som växer och odlas i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Släktet Theobroma omfattar 20 arter, men det är bara Theobroma cacao som används till kakao och chokladframställning. Theobroma cacao härstammar ursprungligen från området kring Amazonas, men spreds vidare norrut av djur och människor som åt fruktköttet och spottade ut fröna. Det antas ha börjat skördas av olmekerna för över 3000 år sedan. Kakao var okänt i Europa före den spanska erövringen av Mexiko. Lite beroende på växtförhållanden kan trädet bli upp till 10 meter högt, men på plantagerna hålls det nere i lämplig plockhöjd.

Dosering & användning

Det ekologiska Kakaopulvret passar perfekt till bakning, eller till att smaksätta Chiapudding, smoothies eller desserter.

Näringsvärde (per 100 gram):
Energi: 330 kcal
Protein: 28 gram
Fett: 11 gram
- varav mättat fett: 6,9 gram
- varav enkelomättat fett: 3,7 gram
- varav fleromättat fett: 0,3 gram
Kolhydrater: 14,5 gram
- varav sockerarter: 0,3
Kostfiber: 31 gram
Salt: 0,1 gram
Zink: 69 mg
Magnesium: 139 mg
Kalium: 175 mg

Ingredienser
Ekologiskt Kakaopulver

Relaterade produkter

Tips & råd