Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Skip-care – en av de hetaste, hållbara trenderna inom hudvård

Naturtrenden håller i sig. Alla verkar drömma om ett landställe, anamma friluftslivet på semestern och önska stormkök i present.

Pandemin har fått fler att söka sig till naturen, men också att fundera över vad som är ett hållbart sätt att leva. Och det speglar av sig inom såväl livsstil, som inredning och skönhet.

Inom hudvård är det skip-care, minimalistisk hudvård, som alla pratar om. Men vad tusan är det egentligen?

Naturlig hudvård i tiden

I spåren av pandemin funderar många över livsval, hur det går att leva mer hållbart – och intresset för naturen har fullkomligen exploderat.

I badrumsskåpet händer det också grejer. Från att ekohudvård varit för en liten grupp, söker sig allt fler till ekologiska och naturligt baserade hudvårdsmärken med ett holistiskt- och hållbarhetstänk. Med mer tid hemma vill också många ha en naturlig look, med en välmående hy full av lyster och lite smink.

Vad betyder skip-care?

Skip-care, eller minimalistisk hudvård, handlar om att ge huden en detox och känna efter vad den behöver och mår bra av. Istället för att bomba huden med olika produkter för att du idag har dålig hy, handlar skip-care om att börja om från början och välja några få, utvalda produkter som passar din hy på lång sikt.

Skip-care vill lägga mindre tid på utsidan

Skip-care handlar mycket om att vilja lägga mindre tid på utsidan och fokusera mer på hur du mår på insidan. Mår du bra syns det ofta även på huden. Inga krämer i världen är viktigare än en hälsosam livsstil – bra sömn, hälsosam mat och regelbunden motion! 

skipcare

Skip-care en hållbar syn på skönhet

Många kan nog skriva under på att de har fler produkter än de egentligen behöver i necessären. Det är så lätt att svepas med av härliga produktbeskrivningar som lovar både det ena och andra. Men att överkonsumera hudvård och smink är varken bra för din hy eller miljö. 

För många hudvårdsprodukter kan stressa huden

Att inte stressa huden med en massa olika krämer och använda färre produkter är särskilt bra för problemhy som akne, eksem eller utslag. Balansen i huden kan nämligen lätt rubbas med för många produkter. En och en funkar produkterna kanske bra – men för många olika sammansättningar och kombinationer kan faktiskt få motsatt effekt. 

Skip-care! Slut med långa hudvårdsrutiner

Det har varit trendigt ett tag med avancerade hudvårdsrutiner med en mängd olika produkter i många steg. Skip-care är en slags motreaktion på det. “Ju mer, desto bättre” är inte nödvändigtvis sanningen när det kommer till hudvård. Alla vill inte heller lägga en timme i badrummet bara för att ta bort sminket. 

Skip-care handlar om använda få men schyssta produkter som fungerar bra tillsammans (och inte tar ut varandra!). 

skipcare

Skip-care med Terese & Soon

Ett hudvårdsmärke som jobbar aktivt med hållbarhet är det svenska och ekologiskt certifierade Terese & Soon. När de utvecklade sin Everyday-serie tog de fasta på just skip-care. De menar att två steg är allt du behöver i din hudvårdsrutin: rengöring och fukt. Därför har de varken mer eller mindre än så – en ansiktstvätt och en ansiktskräm.

Men passar verkligen skip-care och Terese & Soon min hud?

Märken som jobbar efter skip-care har ofta produkter som är multifunktionella och passar flera hudtyper och hudtillstånd. 

Terese & Soons produkter passar till exempel de allra flesta, ung som mogen hy. Produkterna har antibakteriella egenskaper som är porsammandragande och motverkar oren hy. De balanserar och förnyar huden på ett milt och naturligt sätt. Dessutom tillför de mycket fukt,  vilket är den viktigaste faktorn för att hålla huden spänstig. Det är en ekologiskt certifierad hudvårdsserie som både utvinner det bästa ur naturen och ger din hud precis vad den behöver. Less is more.

Skip-care steg för steg

1.

Dra ner på antalet hudvårdsprodukter.

2.

Använd noga utvalda, gärna ekologiska, produkter med många egenskaper.

3.

Ta fasta på ett holistiskt synsätt där du mår bra både på in- och utsidan.

Publicerad:25 mars 2021

Artikeln är ett samarbete och har tagits fram tillsammans med Terese & Soon.