Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Foundation

98 produkter
Brushworks Complexion Sponge 1 st
-20%

brushworks

Complexion Sponge 1 st

55 kr
Ord.pris69 kr(-20%)
Du har tittat på 25 av 98 produkter

Foundation

Foundation är basen i makeupen och används för att lägga grunden för kommande makeup. En foundation jämnar ut och döljer ojämheter i huden.

De allra flesta som använder smink brukar börja sin makeup rutin med att använda foundation. Det är basen för kommande produkter och jämnar ut din hudton samtidigt som ojämnheter i huden döljs. Om du har en lättare foundation och önskar mer täckning på blemmor eller ojämnheter kan du komplettera med en concealer som används på mindre områden som du vill ge extra täckning.

En foundation ger mer täckning än en BB eller CC-cream men innehåller oftast inte samma vårdande eller fuktgivande egenskaper.

 

Rätt foundation för din hudtyp

Det finns en hel uppsjö av foundation – puder, kräm och stift är de allra vanligaste. När du väljer vilken typ av foundation som passar just dig bäst kan du utgå från din hudtyp. Osäker på vilken hudtyp du har? Här kan du läsa mer om hudtyper.

  • Har du blandhy? Välj då gärna en krämigare foundation som inte är för fet. Du kan även välja ett mineralpuder som låter huden andas.
  • Fet hy tenderar att bli blank om du väljer en foundation som innehåller mycket olja. Testa gärna en puderfoundation som mattar ner huden.
  • Torr hy trivs bäst med en foundation som både jämnar ut hudtonen och ger fukt. Om du har mycket torr hud och fått torrhetsrynkor är det bra att välja en tunnare foundation som inte riskerar att lägga sig där.
  • Om du har känslig hy bör du välja en foundation som inte innehåller ämnen som din hud kan reagera på. Till exempel parfymerade eller icke-allergitestade produkter. Mineralpuder brukar även vara bra för en hud som lätt blir irriterad.
     

Rätt färg på din foundation

När du väl hittat rätt typ av foundation för din hudtyp är nästa steg att hitta en färg som passar din hudton. Idag har de allra flesta varumärkena ett bra utbud av olika hudtoner, men mycket finns fortfarande att önska. Generellt så brukar det vara bra att välja en foundation som är något ljusare då många oxiderar, och blir mörkare, då de kommer i kontakt med syre. Tänk även på att nyansen på din hud kan förändras under året, på sommaren kanske du är solbränd och behöver en annan nyans än på vintern, och vice versa. 

Hitta rätt underton

Förutom att du ska hitta rätt färg för din hudton är det minst lika viktigt att veta vilken underton din hud har. Känner du dig osäker? Studera färgen på din underarms vener för att avgöra om du är kall, varm eller neutral.

  • Gröna eller gulgröna vener indikerar att du har en varm underton
  • Blå och gröna vener indikerar att din underton är neutral
  • Blå, blågröna eller blålila vener indikerar att din underton är kall