Snabbt och smärtfritt direkt hem till dörren
Årets e-handlare 2023

Andra köpte också...

NiQuitin Mint 4 mg Komprimerad Sugtablett 60 St

Läkemedel
197 kr 

Snabba fakta

  • Diskreta sugtabletter med nikotin

  • Hjälper dig sluta röka

  • Motverkar röksug och lindrar abstinensbesvär

  • För vuxna över 18 år

Nikotinläkemedel är receptfria läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning. Nikotinläkemedel får inte säljas till personer under 18 år eller om det finns misstanke om langning.

Beskrivning

NiQuitin sugtabletter finns för att hjälpa dig sluta röka. De innehåller nikotin och används som ersättningsmedel för cigaretterna.
Det är nikotinet i cigaretterna som gör att du blir fysiskt beroende av dem. NiQuitin hjälper dig sluta röka genom att ersätta en del av det nikotin som du får från cigaretter. Sugtabletterna lindrar själva röksuget men även de abstinensbesvär och obehag som kan dyka upp när du slutar röka.

NiQuitin komprimerade sugtabletter 4 mg rekommenderas om man röker fler än 20 cigaretter om dagen. Röker du färre kan den lägre styrkan på 1,5 mg passa dig bättre.

NiQuitin sugtabletter har en mild mintsmak. De är små och diskreta att använda och löser upp sig på bara 10 minuter. Den praktiska förpackningen är lätt att ha med sig. Dessutom är själva öppningsmekanismen utformad för att påminna om rörelsen då man tänder en tändare.

Dosering & användning

Börja med 8 till 12 sugtabletter per dag. Ta en tablett när du känner ett röksug.

Använd NiQuitin sugtabletter genom att placera en sugtablett i munnen och sedan flytta den med jämna mellanrum från den ena sidan av munnen till den andra, tills den har löst upp sig helt. Detta bör ta omkring 10 minuter. Sugtabletten ska inte tuggas sönder eller sväljas hel. Ta inte mer än 15 sugtabletter per dag.

Använd sugtabletterna på detta sätt under upp till 6 veckor, och minska sedan gradvis antalet sugtabletter per dag. När du är nere på 1 eller 2 sugtabletter per dag bör du sluta helt. Undvik att äta eller dricka med en sugtablett i munnen.

När du slutat kan du ibland känna ett plötsligt röksug. I så fall kan du ta en sugtablett igen.

Om du tycker att du behöver använda NiQuitin under längre tid sammanlagt än 9 månader, bör du rådfråga läkare eller apotekspersonal. Undvik att äta eller dricka med en sugtablett i munnen.

Rådgör med din läkare innan du börjar använda NiQuitin om:
- Du har några andra sjukdomar som problem med hjärta, lever, diabetes, magsår, överaktiv sköldkörtel.
-Du nyligen har tagit andra läkemedel, även receptfria sådana, innan du börjar använda NiQuitin.
- Du är gravid eller ammar.
Läs bipacksedelns avsnitt varningar och försiktighet!

Förvaringsinstruktioner

Förvaras vid högst 25°C. Förvaras i originalförpacknigen. Fuktkänsligt. Förvaras utom syn- och räckhåll för barn.

Nikotinresinat, Mannitol (E421), Natriumalginat (E401), Xantangummi (E415), Kaliumvätekarbonat (E501), Kalciumpolykarbofil, Vattenfritt natriumkarbonat (E500), Acesulfamkalium (E950), Mintsmakpulver, Sukralos (E955), Magnesiumstearat (E470b)

Artikelnummer

7319861022094

Klassificering

Nikotinläkemedel

Varumärke

NiQuitin

Beredningsform

Sugtablett

Ursprungsland

Storbritannien

Förpackningsstorlek

60 st

Relaterade produkter