Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Bars

Ibland behövs energi, näring  eller protein. Snabbt! I en intensiv vardag kan en bar i fickan vara lösningen på mycket. Som när du vill ha ett både gott och hälsosamt mellanmål, bjussa en hangry vän (eller undvika att hamna i hungersnöd själv), behöver energi och pepp inför din träning eller återhämtning efter den. Proteinbars, energibars, rawbars och dietbars. Alternativen är många och skillnaderna stora i barsdjungeln. Prova dig fram i vårt sortiment för bars nedan eller läs dig till vad som passar dig.  

Det finns en uppsjö av bars, varumärken och koncept. Några av de mest populära barsen är: 

Energibars

Proteinbars

Dietbars

Rawbars  

Är bars nyttiga

Bars innehåller generellt få kolhydrater och mycket protein. Därför är de perfekta för dig som söker ett nyttigare alternativ till godis och snacks. Däremot kompenserar bars sällan för en hel måltid, om de inte är dietbars det vill säga. Se proteinbars och energibars som ett komplement till en redan bra och allsidig kost. 

Är bars onyttigt

Idag finns en mängd olika bars som skiljer sig sett till exempelvis form, smak, innehåll, näringsvärde. Om de är nyttiga eller inte varierar från bar till bar och inte minst vad du jämför med. Nyttigare än godis? Ja. Nyttigare än ägg? Nja, inte sett till näringsinnehåll. Fundera över vad som passar dig, ditt liv och kropp. Tränar du mycket kanske proteinbars är något för dig, vill du äta bars för att gå ner i vikt är det förmodligen dietbars som gäller och vill du undvika socker och onödiga tillsatser är det rawfoodbars för hela pengen. Oavsett vad du föredrar, ta för vana att läsa igenom innehållsförteckningen. Blir du bara ännu mer förvirrad? En generell hållpunkt för innehållet i en bar är ofta: 

  • Bars kalorinnehåll: Runt 200–400 kcal
  • Bars protein: Minst 20 gram protein 
  • Sockermängd: Inget tillsatt socker eller låg sockernivå
  • Proteinkvalitet: Hög (till exempel mjölkprotein eller soja)   

Är bars bra? 

Det tycker åtminstone vi på Apohem. De är smidiga att ta med sig, innehåller fullvärdigt protein och är ett bra alternativ till mellis!