Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Andra köpte också...

Inolaxol Granulat, dospåse 50 st
Läkemedel

Granulat, dospåse 50 st

93 kr
SlutsåldBevaka, så mejlar vi när den är tillbaka!
Snabba fakta
  • Vid både lös mage och förstoppning
  • Normaliserar tarmfunktionen
  • Bidrar till mjukare avföring
Hjälper dig med
Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.
Beskrivning
Instruktioner
Innehåll
Produktfakta
Bipacksedel

Inolaxol granulat används för att behandla både hård och lös avföring. Det är ett så kallat bulkmedel (tarmreglerande medel) och verkar genom att normalisera tarmfunktionen. Granulaten innehåller växtfiber som sväller i vätska och på så sätt ökar tarminnehållets volym. När volymen blir större stimuleras tarmens rörelser och återgår till sin normala funktion. Den ökade vätskemängden bidrar till att avföringen får en mjukare konsistens och toalettbesöken vid förstoppning underlättas.

Inolaxol granulat har en smak av plommon och är både gluten och sockerfria. De kan antingen blandas med vätskerik mat som exempelvis filmjölk, soppa och välling eller röras ut direkt i dryck. Det kan vara bra att veta att kornen inte löser upp sig i vätskan utan endast blandas ut. Oavsett vad du väljer att ta Inolaxol med, ska du alltid dricka ett extra glas med vätska samtidigt.

Om du inte mår bättre eller om du mår sämre efter 14 dagars behandling behöver du tala med en läkare.

Dosering & användning

Rekommenderad dos för vuxna är 1 dospåse 1-3 gånger dagligen.Inolaxol kan tas utblandat i vätskerikföda som filmjölk, välling eller soppa. Granulaten kan också tas med vätska. Observera att kornen ej skall tuggas och att de inte löser sig i vätska.Gör på något av följande sätt:1. Häll Inolaxol i kanten på tallriken med filmjölk, yoghurt, soppa eller välling. Ta dosen med de 3-4 första skedarna. Drick ett extra glas vatten eller annan dryck till måltiden.2. Häll 15-30 ml (1-2 msk) kall vätska i ett dricksglas. Häll i Inolaxoldosen, rör om och drick ur. Drick sedan 1 glas vätska till.Observera att Inolaxol aldrig skall tas torrt. Oavsett hur Inolaxol tas skall alltid vätska motsvarande ett glas vatten, juice eller dylikt intas samtidigt.Använd inte Inolaxol om du har sväljningssvårigheter eller passagehinder i tarmen. Gravida kvinnor bör iaktta försiktighet vid användning av Inolaxol.Inolaxol kan användas under amning.

Den aktiva substansen är sterkuliagummi. 1 dospåse innehåller 5 g granulat vilket motsvarar 4 g sterkuliagummi.Övriga innehållsämnen är talk, tungt kaolin, sackarin (sötningsmedel), manillagummi, järnoxid (färgämne E 172), smakämne plommon.Inolaxol har en naturlig lukt av ättika som ej påverkar preparatets kvalitet eller egenskaper.
Artikelnummer7046260330191
KlassificeringReceptfritt Läkemedel
VarumärkeInolaxol
BeredningsformGranulat

Relaterade produkter

Tips & råd