✓ Fri frakt över 349 kr och vid recept

Teststickor & blodsockermätare

Här hittar du självtester och hjälpmedel vid diabetes.

37 produkter

Teststickor & blodsockermätare

Genom att köpa självtester för diabetes kan du enkelt kolla ditt blodsocker hemma och testa om du har lagom högt blodsocker.


Att ha för högt blodsocker är inte bra för kroppen, därför är det viktigt att hålla koll på ditt blodsocker regelbundet om du har diabetes.
Du kan köpa teststickor från exempelvis FreeStyle för att mäta ditt blodsocker snabbt och enkelt. De har specifika egenskaper som gör det lätt att fylla på blod i stickan. Den kopplar du sedan ihop med tillhörande mätare från samma varumärke för att få fram resultatet. Har du lågt blodsocker kan du köpa hem druvsocker från Fruit Power eller glukosgel från till exempel Glucobooster. Den har smak av hallon och är en snabbverkande gelé som du tar vid lågt blodsocker.

De klassiska symtomen vid diabetes är att du känner dig törstigare, behöver kissa oftare och går snabbt ner i vikt. Diabetes kan också visa sig i form av trötthet och upprepade urinvägsinfektioner hos framför allt kvinnor. Här kan du ta del av viktiga fakta om diabetes. Om du misstänker att du har diabetes ska du kontakta 1177 Vårdguiden för rådgivning.